EP (Q): Portugalija bolja od Crne Gore, poraz Hrvatske

Odbojka 17. avg 202223:201 komentar
Podeli:
OSCG

Nastavljene su kvalifikacije odbojkaša za Evropsko prvenstvo. Crna Gora nije uspela da napravi još jedan podvig. Poražena je od Portugalije u gostima sa 3:0 (27:25, 25:15, 25:12), ali i dalje ima više nego realne izglede za plasman na treće uzastopno Evropsko prvenstvo.

Najefikasniji u sastavu Portugalije, bili su Aleksandre Fereira sa 20, Lorenco Martins sa 12 i Filip Cvetičanin sa 10 osvojenih poena. Kod Crne Gore, bolji od ostalih, bili su Marko Bojić i Ivan Zvicer sa po 10, odnosno Aleksandar Minić sa sedam osvojenih poena.

Crna Gora je nastojala da stigne do još jednog podviga, bila je potpuno ravnopravan rival u prvom setu, ali je objektivno kvalitetnija Portugalija u nastavku stigla do pobede.

OSCG

Uoči poslednje runde kvalifikacija, Portugalija ima 13, Crna Gora 11, Luksemburg šest, dok je Island bez bodova. Crna Gora u poslednjem kolu igra protiv Luksemburga, drugo mesto u grupi je obezbeđeno, ali je sada bitno da Crna Gora bude među pet najboljih selekcija na koti dva, u svih sedam grupa.

Pobednici grupa idu direktno na Evropsko prvensto. U ovom momentu, Crna Gora je u jako dobroj pozicija, a izuzetno je bitno da sudbinu drži u svojim rukama, jer pobeda ili bod protiv Luksemburga, sigurno vode na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

OSCG

Hrvatska je na svom parketu poražena od Grčke sa 3:1 (23:25,  25:22, 25:22, 28:26). Uoči poslednjeg kola, Grčka ima 14, Hrvatska devet, Kipar šest, a Norveška jedan bod.

Komentari

Vaš komentar