EP (Q): Slovenija se mučila, ali pobedila Letoniju

Odbojka 14. maj. 202119:25
Podeli:
CEV

Odbojkašice Slovenije pobedili su Letoniju na startu drugog kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo, koji se igra u Zenici sa 3:1 (25:14, 25:22, 23:25, 25:21).

Prevagu na tasu Slovenije, donele su Eva Zatković sa 22, Monika Potokar sa 10 i Lorena Lorber sa devet osvojenih poena. Kod Letonije, raspoložene za igru u napadu, bile su Marta Levinska sa 27 i Lasma Ozola sa devet osvojenh poena.

Selekcija Slovenije je pobedom nad Letonijom ostala u igri za osvajanje jednog od dva mesta koja vode na šampionat Evrope. Slovenke u narednom kolu igraju protiv Češke, a u poslednjem protiv domaćina, Bosne i Hercegovine.

Kasnije će snage odmeriti BiH i Češka, a podsećanja radi, Češka je na prvom turniru u Letoniji osvojila devet, a Bosna i Hercegovina koja je pobedila Sloveniju sa 3:0, šest bodova.

Slovenija je protiv Letonije lako dobila prvi set. Zatim je posle neizvesne završnice dobila drugi, posle takođe neizvesne završnice izgubila treći, a kada je delovalo da bi mogla da ostane bez sva tri boda, a samim tim i šansi za plasman na šampionat Evrope, Slovenija je dobila četvrti set.

 

Komentari

Vaš komentar