EP U18 (Q): Srbija bolja od Ukrajine, sledi Danska

Odbojka 21. apr 202221:48 > 22:45
Podeli:
CEV

Odbojkaška reprezentacija Srbije, igrači do 18 godina, uspešno su počeli kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo. Srbija je u prvoj rundi, pobedila Ukrajinu sa 3:1 (25:17, 17:25, 25:17, 25:17).

Prevagu na tasu Srbije, doneli su Luka Stanković sa 20, Ignjat Dopuđ sa 18, Nikola Brborić sa 17 i Matija Milanović sa 13 osvojenih poena. Kod Ukrajine, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mikita Šapalov sa 15 i Jaroslav Horobets sa devet poena.

Srbija je prilično lako dobila prvi set, poverovala da će tako biti i do kraja meča, ali je Ukrajina u drugom, uspela da stigne do izjednačenja. Povratak Ukrajinaca u meč, probudio je odbojkaše Srbije koji su do kraja ovog duela kontrolisali dešavanja na parketu.

Pored Ukrajine, u grupi sa Srbijom su selekcije Danske i Turske. Srbija naredni meč igra protiv Danske, a zatim sledi veliki derbi protiv Turske.

U ovom krugu kvalifikacija, formirano je pet grupa, a plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta obezbediće pet najboljih selekcija iz grupa, odnosno najbolje drugoplasirana reprezentacija iz svih pet grupa.

U prvom meču grupe, u kojoj se nalazi Srbija, Turska je savladala Dansku sa 3:0.

Komentari

Vaš komentar