Grozer oduševljen igrom, Bugari traže smenu Prandija

Odbojka 13. sep. 202111:09 > 11:10
Podeli:
Georg Grozer protiv Bugarske
Photo/Vladimir Prycek (CTK via AP Images)

Odbojkaši Nemačke izborili su plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su u četiri seta, u Ostravi, savladali selekciju Bugarske - 3:1.

Legenda nemačkog tima, 37-godišnji Georg Grozer, veruje da njegova selekcija može ponovo do završnice takmičenja, pošto je Poljska uvek talična za Nemce (bronza na SP 2014. i srebro na EP 2017).

Povezane vesti

Razumljivo je bilo da uđemo u problem sa servisom na početku meča, jer je postojao ogroman psihološki pritisak, pošto smo imali ulogu favorita. Međutim, i pored činjenice što smo u prvom setu načinili osam servis grešaka, ostavili smo protivnika na samo 14 poena! Igrali smo dobro u svim ostalim elementima„, primećuje snažni korektor, koji će naredne sezone nositi dres Monce.

Drago mi je što smo uspeli da ostanemo u meču i pored izgubljenog drugog seta. Ostavili smo srce na terenu, svi igrači i mogu da kažem da je posle ove utakmice ekipa dodatno porasla„, rekao je Grozer, čija će ekipa u sredu na četvrtfinalni megdan sa podmlađenom Italijom.

Sa druge strane, bugarska javnost sipa drvlje i kamenje po svom timu. Ne štede ni igrače, veruju da je još jedna epizoda profesora Silvana Prandija završena, iako ovaj ima ugovor do 2022. godine, uključujući i Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Predsednik Saveza, legendarni Ljubo Ganev ne želi da sve lomi preko kolena.

Imali smo više ciljeve. Želeli smo da obe selekcije uđu u polufinale Evropskih šampionata, ali nije išlo. Kao Federacija, učinili smo sve što smo mogli, obezbedili maksimalne uslove, kvalitetnu pripremu. Važno je da sada ne žurimo sa važnim odlukama. Kada dobijemo izveštaje selektora Prandija i Petkova, raspravljaćemo o svemu u Savezu, iza zatvorenih vrata. Pre novembra nema smisla donositi krajnje odluke. Reprezentacije nemaju nijednu akciju do maja 2022. godine„, podsetio je Ganev.

Nedavno je u bugarskim medijima osvanula vest da će Kamilo Plaći naslediti Silvana Prandija, ali je to trebalo da se dogodi posle Svetskog prvenstva. Posle svega, možda do promene dođe i ranije.

Komentari

Vaš komentar