Hejnen se bronzom oprostio od klupe Poljske

Odbojka 20. sep. 202116:34 > 16:35
Podeli:
Vital Hejnen
Foto Tomasz Kudala / PressFocus

Nezadovoljni preranom eliminacijom na Olimpijskim igrama i "samo" bronzom na upravo završenom Evropskom prvenstvu, čelnici poljske Federacije, dan pre meča za 3. mesto potvrdili su rastanak sa selektorom Vitalom Hejnenom.

Zato je i Belgijanac, koji je 2018. godine sa Poljacima odbranio svetsku titulu, bio prilično emotivan posle meča za bronzu i pobede njegovog tima nad selekcijom Srbije.

Povezane vesti

„Nikada nisam toliko plakao i nikada nisam video toliko suza na kraju jedne reprezentativne sezone. Zahvaljujem se igračima koji su osvojili bronzanu medalju, čestitam im na sjajnoj utakmici i najlepšem mogućem oproštaju u svlačionici. Zahvaljem se i mom predivnom timu sa kojim sam proveo četiri predivne godine. Hvala i najboljoj publici na svetu! Ponosan sam što sam bio trener Vaše reprezentacije. I ne brinite, uvek ću u srcu biti selektor reprezentacije Poljske“, napisao je Vital na svom Instagram profilu.

Kako pišu poljski mediji, jedan od kandidata za Hejnenovog naslednika je bivši reprezentativac Mihal Vinjarski, sada trener Trefl Gdanjska. Što se tiče Hejnena, koji u ovom trenutku nema ni klupski, ni reprezentativni angažman, on će se kandidovati za selektora odbojkašica Poljske, pošto je nedavno smenjen i Jacek Navrocki.

Komentari

Vaš komentar