Brazil sa trojicom srednjaka i korektora

Odbojka 15. avg 202221:06 > 21:071 komentar
Podeli:
Valas Sousa
FOTO: FIVB

Dosta problema imao je Renan Dal Zoto, selektor Brazila u ovoj takmičarskoj godini. I pored dobrih partija u Interkontinentalnoj rundi Lige nacija, "selesao" je na završnom turniru eliminisan već u četvrtfinalu, a još tokom druge nedelje u Sofiji, ozbiljnu povredu doživeo je prvi korektor Alan Sousa.

U međuvremenu, Brazilci su se pripremali za Svetsko prvenstvo u svom nacionalnom centru, Sakuaremi, gde je povredu obnovio iskusni srednji bloker Isak Santoš, pa je to bila nova muka za selektora aktuelnih svetskih vicešampiona.

Povezane vesti

Besane noći ostale su iza selektora Dal Zota, koji je juče konačno saopštio spisak putnika na Svetsko prvenstvo. Poslednji je otpao mladi srednjak Leo, pa su među 14 igrača samo trojica blokera, ali i trojica korektora, računajući povratnika iz penzije, Valasa Sousu.

Boje Brazila na narednom SP braniće Bruno Rezende, Fernando Kačopa (dizači), Valas Sousa, Darlan, Felipe Roke (korektori), Lukaš Satkamp, Flavio Gvalberto, Leandro Arakažu (srednji blokeri), Lukareli, Leal, Adrijano, Rodriginjo (primači servisa), te Tales Hos i Maike (libera).

Brazil će do početka Svetskog prvenstva, u subotu, 20. avgusta, odigrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske u Parizu, posle čega putuju u Ljubljanu. U glavnom gradu Slovenije igraće u grupi B protiv Japana, Kube i Katara, uz realne izglede da se sa prvog mesta plasira u osminu finala.

Komentari

Vaš komentar