Kolaković posle Bugara: Dobri smo, čvrsti, sigurni

Odbojka 14. avg 20229:49 > 9:50
Podeli:
Odbojkaši Srbije
FOTO: OSSRB

Odbojkaši Srbije odigrali su dva prijateljska meča protiv selekcije Bugarske i ostvarili pozitivan rezultat - 5:0 i 2:2. Iskoristio je Igor Kolaković mogućnost da proveri formu svih igrača, s tim što u drugom meču Milan Katić zbog povrede nije bio u mogućnosti da pomogne.

Uz poneke sitne detalje, to je i jedini pravi razlog za brigu selektora srpskih Orlova.

„Dobri smo, čvrsti, sigurno smo igrali“, bila je prva reakcija Kolakovića posle meča.

„Možda smo delovali malo umornije u ovom drugom susretu, što je i normalno. Naporna je nedelja iza nas, podelili smo je na Kopaonik i Beograd, odigrali ove utakmice praktično bez pauze. U suštini, prikazali smo ono što je i trebalo da prikažemo. Možda smo u završnicama trećeg i četvrtog seta načinili neke greške, koje nismo smeli, kao što je nešto lošiji napad s pajpa i to nas je koštalo setova. Iza nas je dobar rad, osim Katića svi su zdravi i možemo da budemo zadovoljni.“

Povezane vesti

Nemanja Petrić, kapiten reprezentacije Srbije, sprema se za svoje treće Svetsko prvenstvo.

„Najavljivao sam teške mečeve protiv Bugarske, ali sam iskreno očekivao da bude još teže. Dosta smo lepo izgledali u nekim elementima, to me raduje. Sigurno da ima i mesta za napredak. Reklo bi se da je sve negde tu, samo što treba vremena da se poklopi sve i zadovoljavajuće izgleda. Pravi testovi biće mečevi u Poljskoj, ali treba da budemo zadovoljni sa trenutnom situacijom. Sve ide po planu“, rekao je 35-godišnji as, koji će naredne sezone nositi dres italijanske Sijene.

Asparuhov protiv Srbije
FOTO: OSSRB

Dvomeč sa Bugarskom prokomentarisao je i Aleksandar Atanasijević (31), koji takođe iza sebe ima dva odbojkaška Mondijala.

„Juče smo odigrala neverovatnu utakmicu, dobili svih pet setova, gde je i prva i druga postava izgledala sjajno. Danas ponovo jedan dobar meč. Mislim da smo na pravom putu, jer znamo da još nismo na maksimumu. Pred nama su još dve nedelje i tri pripremne utakmice na Vagnerovom memorijalu i mislim da ćemo Svetsko prvenstvo dočekati maksimalno spremni. Zabrinjava povreda Milana Katića, koji je jako bitan šraf ove reprezentacije, ali se nadamo da će i on biti u mogućnosti da nam pomogne.“

Srećko Lisinac protiv Bugarske
FOTO: OSSRB

Odbojkašima Srbije ostalo je još 13 dana do prvog meča na Svetskom prvenstvu protiv selekcije Ukrajine. Treba dodati i to da je prvi rival Srbije na SP, u subotu odigrao prijateljski meč protiv Poljske i izgubio rezultatom 3:2 (21:25, 25:17, 25:20, 23:25, 15:11).

„Pratili smo sve, imaćemo detaljan izveštaj, dobro su igrali Ukrajinci“, rekao nam je sinoć Igor Kolaković.

U postavi prvog rivala Srbije u Katovicama po dijagonalama igrali su Vitalij Ščitkov – Vasil Tupčij (13), Oleg Plotnicki (20) – Ilja Kovalov (17), te Maksim Drozd (6) – Jurij Semenjuk (7) i libero Dmitro Kanajev. Ulazili su drugi dizač Jurij Sinica i drugi primač Cimofej Polujan, dok je Plotnicki završnicu meča odigrao kao korektor.

Komentari

Vaš komentar