Kovač: Igrali smo na trenutke, Italija više želela pobedu

Odbojka 19. sep. 20211:14 > 8:074 komentara
Podeli:
Foto: FIVB

Slobodan Kovač nakon poraza od Italije u polufinalu Evropskog prvenstva ocenio je da je mladi tim Italije više želeo pobedu.

Povezano

„Sigurno da je prvi set završen u našu korist verovatno bi drugačije pričali. Ali, ova mlada ekipa je više od nas želela pobedu i mislim da su igrali stvarno dobro u odnosu na nas koji smo igrali samo na trenutke. Umesto da krenemo četvrti set, mnogo pozitivnije krenuli smo sa 5:0 za protivnika, oni su dobili krila i priča je završena. Šteta. Mislim da smo mogli da igramo mnogo bolje kao tim, ali nismo mogli, da li zato što nam to protivnik nije dozvolio ili zato što nije bilo dobro veče, ali u svakom slučaju komplimenti za Italiju, za ovu mladu Italiju. A mi da budemo jaki u glavi i spremni za sledeću utakmicu“, rekao je posle meča Kovač.

Meč za bronzu donosi i drugi susret sa Poljskom na ovom šampionatu. Biće pritiska svakako, a Poljska ima i više vremena za oporavak.

„O tome smo već pričali. Nije dobro što je to ovako, ali opet treba da se igra. Danas je bilo u igri finale, sutra treba da bude velika borba sa domaćinom, punom dvoranom. Biće oni umorni, kao i mi. Treba da prevlada volja i želja za osvajanjem medalje“, zaključio je selektor Srbije.

Meč Srbija – Poljska igra se u nedelju u terminu od 17:30.

Komentari

Vaš komentar