Kovač: Ne znam, razočaran sam…

Odbojka 19. sep. 202120:45
Podeli:
CEV

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač nije bio mnogo rečiti posle poraza od Posljske u meču za treće mesto na šampionatu Evrope.

Srbija je branila titulu osvojenu pre dve godine, međutim, porazi od Italije u polufinalu i domaćina u borbi za treće mesto koštali su ih izlaska na pobednički podijum.

„Neuspeh u duelu sa Italijom teško nam je pao, ali sa druge strane i Poljaci su izgubili meč koji su bili sigurni da će da dobiju. Sastale su se dve ekipe koje su želele mnogo više nego što je prikazano i rezultat sigurno nije dobar,“ rekao je Kovač i nastavio:

Povezane vesti

Ne znam, razočaran sam. Igrači su se zalagali koliko su mogli u ovom terentuku i to je to.“

Neven Majstorović smatra da četvrto mesto nije neuspeh.

Zaslužena pobeda Poljske. Imali su više vremena od nas da se oporave iako je i njih kao i nas uzdrmao poraz u polufinalu. Očigledno, nas više nego njih. Pokušali smo, dali sve od sebe da pobedimo i obradujemo naše navijače. Imali smo šanse u prvom i trećem setu, ali nedostajalo je koncentracije i enegrgije koju smo imali na prethodnom prvenstvu Evrope. Zašto ne reći i sreća nas ovaj put nije pogledala. Ipak, biti četvrti u današnjoj konkurenciji, gde se deset ekipa bori za medalju, koliko god mislili da je loše, je neka vrsta uspeha,“ kaže Majstorović i dodaje:

Pokazali smo da pripadamo samom svetskom vrhu. Nekad nismo imali ni dovoljno sreće da dođemo do mendalje, ali naša reprezentacija je opravdala renome i nadam se da ćemo u budućnosti nasaviti u tom ritmu, sa još nekom medaljom.“