Kovač posle Grčke: Ovo je moralo da bude mnogo bolje

Odbojka 8. sep. 20211:58 > 2:02
Podeli:
ANNA KLEPACZKO FOTOPYK NEWSPIX.PL

Srbija je pobedila Grčku 3:2 u petoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva. Aktuelni evropski šampion nije briljirao, a selektor Boba Kovač nije zadovoljan. Kaže da je očekviao više od starijih igrača.

Srbija je posle vođstva 2:1 u setovima pala još jednom u četvrtom. Taj deo meča je izgubila na razliku 30:28, da bi opet morala kao i protiv Poljske da igra taj-brejk. U njemu je Srbija briljirala i završila ga 15:5.

Uvek je problem što te utakmice koje si već dobio pod znacima navoda već dobio ili ništa ne znače je mnogo teško igrati. Protivnik ima motiv. Sa druge strane imamo dosta igrača sa iskustvom kojima ove utakmce teško padaju. Teško im padne da se motivišu. Umesto da daju podršku mlađima, sav teret pada na mlađe igrače koji imaju kvalitet ali ne mogu još da budu nosioci nego mogu da budu deo ekipe da kažem„, kaže Slobodan Kovač.

On kaže da nije zadovoljan reakcijom igrača na taktičke izmene koje je počeo da primenjuje još od prvog seta.

Reakcija je bila nikakva i to me da kažem zabrinajva. Ovo je moralo da bude mnogo bolje, moramo da pričamo malo, da razjasnimo neke situacije. Nekad kad ti hoćeš onda se desi da ne možeš. To je bila poenta sastanka pre utakmice. Moramo da uđemo koncentrisani jako, jer ako protivnik krene da igra ti bi da se vratiš u igru ali ne može. Čestitam Grcima na dobroj igri, ali mi smo pobedili i peti set je bio odličan, ostalo je sa velikim problemima„, dodaje srpski selektor.

Komentari

Vaš komentar