Kup CG: Budućnost i Budva u finalu

Odbojka 26. feb. 202111:32 > 14:03
Podeli:
OK Budva
Foto: OSCG

Odbojkaši Budućnosti i Budve izborili su plasman u finale Kupa Crne Gore. Budućnost je u polufinalnom dvomeču bila bolja od Mediterana iz Budve, dok su Budvani, koji brane trofej savladali Mornar iz Bara.

Ovakav epilog se mogao naslutiti i posle prvih mečeva, koje su Budućnost i Budva dobili sa 3:0. U revanšu, Budućnost je ponovo bila ubedljiva protiv Mediterana – 3:0 (25:14, 25:11, 25:13).

Prevagu na tasu Podgoričana, doneli su Matija Činčur sa 11, odnosno Feđa Čičić i Luka Babić sa po osam osvojenih poena. Kod Budvana, bolji od ostalih bili su Peko Zec sa devet i Miro Miljanić sa četiri osvojena poena.

Budva je pobedila Mornar sa 3:0 (25:22, 25:16, 25:18). Prevagu na tasu Budvana, doneli su Milutin Pavićević sa 19 i Ivan Zvicer sa 11 osvojenih poena. Kod Barana, bolji od ostalih, bili su Vladan Stojanović sa 10 i Stefan Radović sa sedam osvojenih poena.

U konkurenciji odbojkašica, plasman u finale je obezbedila ekipa Galeba, koja brani trofej. Baranke su u dvomeču bile bolje od Gimnazijalca iz Kotora.

Galeb još uvek čeka rivala u finalu, s obzirom da je revanš meč između Luke Bar i Jedinstva iz Bijelog Polja odložen zbog problema sa koronavirusom u sastavu tima iz Bara, koji je prvi meč dobio sa 3:1.

Komentari

Vaš komentar