LN: Brazilke drže korak sa SAD

Podeli:
Ženska odbojkaška reprezentacija Holandije
foto: FIVB

U poslednja dva meča Lige nacija za odbojkašice, koji su se igrali u petak uveče po srednjoevropskom vremenu, pobede su ostvarile selekcije Brazila i Holandije.

Utakmice Lige nacija pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Brazilke su kao gošće u Sofiji rezultatom 25:21, 25:20, 25:18 savladale Bugarsku, pa sada imaju skor 9-2 i zauzimaju drugo mesto tabele.

Liga nacija:

Najbolja u lakoj pobedi južnoameričke selekcije bila je kapiten Gabrijela Braga Gimaraeš – ona je osvojila 12 poena, jedan više od Julije Gambato Kudijes. Kod Bugarki se sa 9 poena istakla Nasja Dimitrova.

U narednom kolu Brazilke, koje pokušavaju da se domognu čela tabele pred završni turnir u Ankari, igraju već u subotu protiv Tajlanda. Bugarska je treća sa dna sa skorom 3-7.

Holandija je u kanadskom Kalgariju sa 21:25, 26:24, 25:20, 25:21 porazila Belgiju i tako stigla do skora 3-8, baš koliko imaju i Belgijanke. Obe selekcije su daleko od najboljih osam timova, koji će se takmičiti u Ankari.

Najbolja u pobedi Holandije bila je Julijet Lohijus sa 19 poena, dok je u Belgiji blistala korektor Brit Herbots sa čak 31 osvojenim poenom.

Komentari

Vaš komentar