LŠ (m): Kolo pre kraja poznato šestoro četvrtfinalista

Odbojka 11. feb. 20210:54
Podeli:
Sir Sejfti Konad Peruđa
Foto: CEV

Kolo pre kraja ligaškog dela Lige šampiona za odbojkaše poznato je šest učesnika četvrtfinala. To su ZAKSA Keđeržin Kožle (Poljska), SKRA Belhatov (Poljska), Sir Sikoma Peruđa (Italija), Kućine Lube Ćivitanova (Italija), Zenit iz Kazanja (Rusija) i Trentino Itas (Italija).

Za poslednja dva mesta boriće se nemački Berlin, koji je već završio učešće u grupi C sa četiri pobede i 12 osvojenih bodova, italijanska Modena, koja sa utakmicom manje (u četvrtak protiv belgijskog Ruselara) već ima četiri pobede i 12 bodova, te poljska Verva Varšava, kojoj je u D grupi takođe ostao još jedan meč, protiv ruskog Kuzbasa, a već su ostvarili četiri pobede i osvojili 11 bodova.

Kako stvari stoje, realnije je da ekipe iz D grupe stignu do još nekog boda i plasmana među osam najboljih, nego da Berlin dočeka kiks jedne od ove dve ekipe.

Tek, u sredu je u B grupi odigran derbi između Peruđe i Lubea, koji je u potpunosti pripao domaćem timu. Ponovo bez Aleksandra Atanasijevića, četa Vitala Hejnena uzela je meru gigantu iz Ćivitanove. Bilo je 3:0, po setovima 25:21, 25:18, 25:21, uz 17 poena Vilfreda Leona i 14 Olega Plotnickog. Na drugoj strani samo je Huantorena bio dvocifreni sa 10 poena.

Ukoliko u četvrtak savlada Tur, ekipa Peruđe će zauzeti prvo mesto u svojoj grupi, što će joj doneti i ulogu nosioca prilikom žreba za četvrtfinale.

U C grupi u Kazanju, domaćin Zenit je prema očekivanju savladao Berlin sa 3:0, uz 15 poena Ervina Ngapeta i 10 Maksima Mihajlova.

U već pomenutoj D grupi u Modeni, prvo je Ruselar došao do prve pobede, i to protiv oslabljenog Kuzbasa (bez Zajceva i Krsmanovića) rezultatom 3:1, a onda je Verva iz Varšave savladala domaćina sa 3:2, iako je Modena vodila 2:1.

U pobedničkom timu Bartoš Kvolek je osvojio 25 poena, dok su kod poraženih najbolji bili srednjaci, Macone sa 14 i Stanković sa 11 poena.

U E grupi, u Firdrihshafenu, Trentino je savladao ČEZ Karlovarsko 3:1, uz 20 poena Nimira i 14 Srećka Lisinca.

Komentari

Vaš komentar