LŠ: Odložen meč Benfika – Vojvodina, oba susreta u februaru

Odbojka 11. jan 202212:52
Podeli:
OK Vojvodina NSS
FOTO: CEV

Vojvodina NS seme iz Novog Sada, aktuelni šampion Srbije, nije otputovala na meč 3. kola D grupe Lige šampiona 2022. protiv portugalske Benfike iz Lisabona, jer su na obaveznom PCR testu pred put, petorica igrača pozitivna na Kovid 19.

Nakon konsultacija sa Evropskom odbojkaškom konfederacijom i portugalskim timom, doneta je odluka da se obe utakmice između srpskog šampiona i Benfike odigraju u februaru u Lisabonu.

Dogovoreno je da će se meč 3. kola odigrati u četvrtak, 17. februara, a utakmica 6. kola D grupe, koja je trebalo da se odigra u Novom Sadu, u sredu, 16. februara u dvorani Benfika u Lisabonu.

U izjavi za sajt kluba, Slobodan Boškanm trener Novosađana rekao je i ovo:

„Postojale su tri opcije, prva je bila da idemo u sastavu koji imamo na raspolaganju. Druga ponuđena opcija je bila da meč u Lisabonu bude registrovan sa 3:0 za Benfiku, pa da drugu utakmicu igramo u Novom Sadu, 16. februara, a kao treću mogućnost dobili smo da oba meča igramo u Lisabonu. Ta treća je i najviše sportska i daje mogućnost da se na terenu borimo za što bolji rezultat. Među pozitivnima na PCR testu su Luka Čubrilo, Vilimanović, Parapunov, Zečević i libero Negić, tako da bez oba dizača i oba korektora nismo mogli da putujemo u Portugal. Sada se nadamo što skorijem oporavku petorice igrača, kako bismo se pripremili za mečeve koji predstoje posle 20. januara“, istakao je Boškan.

Vojvodina NS seme će u 4. kolu D grupe Lige šampiona gostovati u Rusiji. Meč Zenit – Vojvodina NSS odigraće se u utorak, 25. januara u Sibur areni u Sankt Peterburgu od 19.30 časova po lokalnom, odnosno 17.30 časova po našem vremenu.

Komentari

Vaš komentar