Meljanac pogurao Srbiju do prve pobede sa Kolakovićem

Odbojka 24. maj. 202222:46 > 22:51
Podeli:
Odbojkaši Srbije 22
FOTO: OSSRB/Vlada Marković

Muška seniorska reprezentacija Srbije, koju je prvi put posle osam godina sa klupe vodio Igor Kolaković, savladala je Sloveniju 3:2 (25:23, 19:25, 24:26, 25:22, 15:12), u prvom od dva prijateljska meča, u okviru priprema za predstojeću Ligu nacija.

Novi-stari selektor Srbije koristio je na ovom meču četrnaestoricu igrača, na koje mahom računa za igranje u najkomercijalnijem odbojkaškom takmičenju, koje u muškoj konkurenciji počinje 6. juna. Srbija će prve nedelje igrati četiri meča u Kanadi, a onda slede turniri u Sofiji i Gdanjsku.

Utakmicu protiv Slovenije počeli su Todorović – Vučićević, Marinović – Tadić, Krsmanović – Mašulović i libero Milović, da bi kraj meča dočekali Vulikić – Meljanac, Katić – Kujundžić, Mašulović – Nikolić i libero Peković.

Božidar Vučićević
FOTO: OSSRB/Vlada Marković

Srbija je dobila prvi set, ali su Slovenci, bez nekoliko zvezda (Vinčić, Tonček Štern, Urnaut, Čebulj, Kozamernik…), uspeli da preokrenu situaciju u svoju korist, predvođeni Žigom Šternom i Rokom Možičem.

Tek od četvrtog seta, momci Igora Kolakovića došli su do daha i izjednačenja, a u petom setu simultanka sjajnog Nikole Meljanca bila je dovoljna za pobedu Orlova.

Meljanac je bio i najefikasniji u redovima Srbije sa 16 poena, uz impresivan napad – 76 %. Miran Kujundžić je dodao 15, a Nemanja Mašulović 11.

Kod poraženih Žiga Štern je osvojio 17 poena, a Rok Možič i Nik Mujanovič po devet.

U sredu je na programu i drugi prijateljski meč između Srbije i Slovenije u beogradskoj dvorani „Slodes“, koja je zatvorena za publiku.

Odbojkaši Srbije i Slovenije
FOTO: OSSRB/Vlada Marković
Komentari

Vaš komentar