Mijatović umesto Lozo – Srbija na sparingu protiv Japana

Odbojka 23. jun. 202212:59 > 12:59
Podeli:
Sara Lozo
FOTO: FIVB

Selektor odbojkašica Srbije Danijele Santareli, napravio je jednu izmenu u sastavu pred treći turnir Lige nacija - u Kalgariju će umesto Sare Lozo u timu biti Mina Mijatović, koja će tako debitovati za seniorski tim.

„Plave dame“ su gotovo 35 sati putovale od Brazilije do olimpijskog Kalgarija, gde ih od utorka čeka i treći turnir Lige nacija. Srbiji su u Kanadi potrebne dve pobede, kako bi obezbedila mesto na finalnom turniru u Ankari.

„Stigli smo u Kalgari posle dugog puta. Savez nam je omogućio da budemo u Kanadi celu nedelju pred početak turnira, kako bismo se što bolje pripremili. Znamo da imamo veliku šansu da se plasiramo na samu završnicu“ – podsetio je Santareli.

Prvi meč u Kalgariju, svetske šampionke će igrati protiv Nemačke, ali ih pre toga čeka i pripremni susret sa Japanom, trenutno vodećom i jedinom neporaženom selekcijom u Ligi nacija. Planirano je da se ta utakmica odigra u petak.

„Igramo prvi meč protiv Nemačke, ali pre toga ćemo imati prijateljski susret sa Japanom. To je dobra prilika da testiramo naš nivo sa jednim od najboljih timova na svetu u ovom momentu, ujedno sa reprezentacijom koja je na prvom mestu zbirne tabele. Posle Nemačke ćemo imati slobodan dan, pa odigrati još tri meča u nizu. U dobroj smo poziciji, želimo da igramo finalni turnir, jer bi to za mene bio dobar početak, ali i za igračice.“

Srbija će protiv Nemačke igrati u sredu, 29. juna, u 1 sat posle ponoći po našem vremenu. Posle toga ih čekaju dueli sa SAD (petak, 4 časa), Kanadom (subota, 4 časa) i Japanom (nedelja, 1 čas).

Komentari

Vaš komentar