Može li Crna Gora preko Portugalije do šampionata Evrope?

Podeli:
OSCG

Odbojkaši Crne Gore u sredu, 17. avgusta, mogli bi da proslave osvajanje prvog mesta u grupi i plasman na treće uzastopno Evropsko prvenstvo. Izabranici Ivana Joksimovića će sa početkom u 22 časa, odmeriti snage sa selekcijom Portugalije, a uoči runde koja sledi, Crna Gora ima 11, Portugalija 10, Luksemburg tri, a Island je bez bodova.

Podsećanja radi, u prvom duelu, pred navijačima u Kolašinu, odbojkaši Crne Gore su uspeli da stignu do podviga i pobede nad glavnim favoritom u grupi. Ukoliko im to pođe za rukom i u revanšu mesto na šampionatu Evrope, bilo bi obezbeđeno, mada je objektivno, Crna Gora jako blizu osvajanja drugog mesta, te plasmana na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

OSCG

Podsećanja radi, na Evropsko prvenstvo će se plasirati sedam pobednika grupa i pet najbolje plasiranih selekcija na drugom mestu. Samim tim, na osnovu pogleda na tabelu, kristalno je jasno da je Crna Gora jako blizu osvarenja sna.

„Ulogu favorita je u rukama selekcije Portugalije. Mi smo rasterećeni, nastojaćemo da odigramo dobru utakmicu, da probamo da ih napadnemo i eventualnom pobedom obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo“, rekao  je korektor Aleksandar Minić, pa nastavio:

OSCG

„Očekujem dobar meč, u prvoj utakmici u Kolašinu sve je bilo maltene na jednu loptu, bila je vrlo tesna utakmica. Verujem da će nas rival, maksimalno napasti pred domaćom publikom, jer su sigurno željni osvete, ali i mi u meč ulazimo spremni i motivisani”.

Utakmica između Portugalije i Crne Gore je na programu 17. avgusta sa početkom u 22 časa, a istog dana snage će odmeriti Luksemburg i Island. Treba naglasiti da se bodovi osvojeni protiv Islanda, neće računati kada je reč o tabeli najbolje plasiranih selekcija na drugom mestu. Samim tim, Crna Gora trenutno ima pet, Portugalija četiri, a Luksemburg je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar