“Ne treba nam euforija, pametno protiv Islanda”

Podeli:
OSCG

Odbojkaši Crne Gore ostvarili su dva zlata vredna trijumfa na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Slavili su protiv Luksemburga sa 3:0, protiv Portugalije sa 3:2, ali su svesni da moraju da budu na vrhunskom nivou, ako žele, a žele pobedu protiv Islanda u meču koji je na programu 10. avgusta sa početkom u 18 časova, u Kolašinu.

Crna Gora je u dobroj poziciji da se i treći put uzastopno plasira na Evropsko prvenstvo, jer uoči treće runde, ima pet, Portugalija četiri, Luksemburg tri, a Island je bez bodova.

“Ostvarili smo veliku pobedu protiv Portugala, protiv protivnika koji je visoko rangiran i na CEV i na FIVB lestvicama. To je velika satisfakcija za sve ono što smo uradili do sada i potvrda da je rad bio kvalitetan. Počeli smo meč malo sporije, dok smo osetili protivnika, a bila je i ogromna podrška publike koja nas je na startu iznenadila, pa nam je trebalo malo vremena da se adaptiramo i na tu energiju. Pred kraj seta krenuli smo u ravnopravnu igru, što je rezultiralo dobitkom drugog seta“, analizirao je meč sa Portugalijom selektor Ivan Joksimović, pa nastavio:

OSCG

„U trećem setu je do sredine tog dela igre bilo dosta tehničkih grešaka, ali plan nam je bio da ih uvedemo u neizvesne završnice, jer oni u završnicama imaju jako niske procente efikasnosti, što se pokazalo tačnim. Imali smo kontrolu do kraja četvrtog seta, jedna lopta je odlučila, ali ono što me posebno raduje je da nismo gubili veru, što smo od prve do poslednje lopte verovali da možemo da dobijemo utakmicu. To se na kraju pokazalo kao ispravno, dobili smo velikog protivnika, upisali smo dva boda koja će nam mnogo značiti u nastavku kvalifikacija”.

OSCG

Sledeći protivnik je Island. Cilj je da se uz podršku publike dođe do trećeg trijumfa.

“Sledeći protivnik je Island, protivnik kojeg takođe moramo respektovati ništa manje nego Portugaliju, jer iskren da budem svaki kiks je jedan korak unazad. Bez obzira na to što smo mi napravili veliki iskorak, moramo sada biti pametni, nemamo mnogo vremena za oporavak. Moramo se oporaviti i nastaviti naš put u kvalifikacijama, živimo od utakmice do utakmice, ne treba na euforija. Sigurno da je sada jako lepo, ali sutra je novi dan, nova priprema, apsolutno sve zaboravljamo i okrećemo se Islandu i novim pobedama”, istakao je selektor Joksimović.

OSCG

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće sedam pobednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija. Posle duela protiv Islanda u Kolašinu, Crnu Goru očekuju tri gostovanja – Luksemburg, Portugalija, Island.

Komentari

Vaš komentar