Odbojkašice Crne Gore iz Pljevalja napadaju šampionat Evrope

Odbojka 11. maj. 202211:57
Podeli:
OSCG

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, boriće se za plasman na Evropsko prvenstvo 2023. godine, protiv selekcija Finske, Islanda i Češke, nastojaće da stigne do prvog velikog takmičenja u istoriji, a sve utakmice na svom parketu, Crna Gora će igrati u Pljevljima.

Pljevlja će pružiti logističku i finansijsku podršku Odbojkaškom savezu Crne Gore, kako bi ženska seniorska reprezentacija u periodu od 11. jula do 16. avgusta što kvalitetnije obavila pripreme u Pljevljima pred kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

Takav dogovor je sklopljen na sastanku predsednika Opštine Pljevalja, Rajka Kovačevića, sa predsednikom Odbojkaškog saveza Crne Gore,  Cvetkom Pajkovićem i generalnim sekretarom Ivanom Boškovićem.

Foto: OSCG

“Zahvaljujemo se gradonačelniku Rajku Kovačeviću i menadžeru grada Nataši Marković na gostoprimstvu, razumevanju, saradnji i pomoći uoči tako značajne akcije ne samo za odbojkaški sport, već i za sport u Crnoj Gori uopšteno govoreći. Imamo sjajna iskustva iz Pljevalja, a mislim da smo ovog puta otišli i korak dalje. Opština Pljevlja može biti primer i za sve ostale sredine u Crnoj Gori kako spojiti lepo i društveno korisno. Voleo bih da devojke upravo zbog toga u Pljevljima ispišu novu stranicu istorije crnogorske odbojke. Siguran sam da će na tom putu imati maksimalnu podršku svih građana Pljevalja”, rekao je predsednik OSCG, Cvetko Pajković.

IMZE

Kovačević je istakao da će kompletnom gradu biti veliko zadovoljstvo što će Pljevlja ugostiti selekciju odbojkaške reprezentacije i što će biti domaćini reprezentacijama Finske, Islanda i Češke u tri kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2023. godine. Podsećanja radi, dve selekcije iz grupe će izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Komentari

Vaš komentar