Podraščanin: Svima nama ovo treba da bude lekcija

Odbojka 20. sep. 202116:551 komentar
Podeli:
CEV

Legendarni srednji bloker Marko Podraščanin ističe da sve što se dešavalo u završnici Evropskog prvenstva treba da bude 'dobra lekcija' srpskim odbojkašima.

Srbija je zauzela četvrtu poziciju na kontinentalnom šampionatu. Tron na kome je selekcija Slobodana Kovača bila prethodne dve godine, preuzela je Italija.

Upravo su ‘azuri’ pobedili ‘plavu četu’ u polufinalu, dok je u borbi za bronzu slavila Poljska.

Na pitanje da li je četvrto mesto zadovoljilo očekivanja, Podraščanin je odgovorio:

srbija na ep

„Moje lično nije. Mislim da je tako i sa mojim saigračima i članovima stručnog štaba. Kada se dođe do polufinala, očekuje se bar neka medalja. Turnir je bio vrlo sličan kao pre dve godine, kada smo osvojili titulu. Imali smo, po mom mišljenju, lakšeg protivnika u polufinalu, jer smo mnogo iskusnija ekipa. Međutim, oni su pokazali da su imali više želje od nas, zasluženo su igrali finale i na kraju osvojili zlato. Mi nismo mogli da dođemo sebi posle tog strašnog poraza u polufinalu. Na kraju smo zauzeli neslavnu četvrtu poziciju“.

Očigledno je bilo da je legendarnom srednjem blokeru teško pao poraz u polufinalu.

„Znate kako, sve je po zasluzi. Generalno, forma nije bila kao pre dve godine, kada smo bili dominantna ekipa, kada smo iznenadili Francuze i na kraju osvojili zlato. Svima nama ovo treba da bude lekcija za narednu godinu i Svetsko prvenstvo“.

Istakao je Podraščanin da ga je iznenadio odnos snaga na terenu u polufinalu.

„Presudila je želja za dokazivanjem. Italijanska ekipa, koja je 10 godina mlađa, imala je više želje, oni su se borili za svaku loptu, imali su više motiva, to me je iznenadilo. Jer mi eto od 2013. godine igramo zajedno, praktično u istoj postavi, mnogo toga smo lepog uradili, mnogo medalja osvojili, bilo je takvih mečeva. Iznenadilo me je da dobro otvoriš utakmicu i izgubiš“.

Ta utakmica protiv Italije bila je jubilarna 55. koju je Podraščanin odigrao na prvenstvima Evrope, po čemu je postao rekorder ‘plave čete’.

„Nisam to očekivao. Mlad sam ušao u reprezentaciju. Ali neslavno se završilo sve to“, dodao je Marko na kraju.

Komentari

Vaš komentar