Raspisan tender za izgradnju Nacionalnog odbojkaškog centra

Odbojka 6. nov. 202111:30 > 11:318 komentara
Podeli:
Odbojkaški trenažni centar
FOTO: OSS

Nacionalni odbojkaški centar i definitivno će se graditi na Novom Beogradu.

Urbanističkim projektom obuhvaćena je površina od 21 380 m2 uz ulicu Tošin bunar, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju. Vrednost tendera procenjena je na 2,2 milijarde dinara.

Odbojkaški trenažni centar
FOTO: OSS

Na osnovu inicijative Odbojkaškog saveza Srbije tim PAGE CONSORTIUM preuzeo je kompletan projektni menadžment od formiranja lokacije i zakonom propisane procedure do izrade Idejnog rešenja čiji je autor Đurađ Vasić, dok je nosilac sprovođenja Urbanističkog projekta Energoprojekt Urbanizam i arhitektura.

Povezana vest

Lokacija na kojoj je planirana gradnja je strma padina, neizgrađena površina, obrasla travom, srednjim i visokim samoniklim rastinjem. Kolski i pešački pristup je iz magistralne saobraćajnice Tošin bunar. U blizini je nadvožnjak auto-puta kroz Beograd sa pristupnom petljom, dijagonalno je kompleks objekata za smeštaj studenata u bloku 34, a preko puta su postojeće stambene višespratnice bloka 37.

Odbojkaški trenažni centar
FOTO: OSS

Kompleks odbojkaškog trenažnog centra čine tri osnovne, funkcionalno povezane celine sa pratećim elementima: hala za trening (tri terena), hala za odbojku na pesku (dva terena), smeštajni kapaciteti za sportiste, vezni deo – prateći sadržaji sporta i pripadajućeg poslovnog prostora (medicinski centar, teretana, kancelarije u funkciji sporta), dve garaže sa tehničkim prostorijama, pristupni plato i slobodne i zelene površine sa internim saobraćajnim površinama.

Ukupna bruto površina objekta biće 20.837,16 m2 i imaće pet spratova.

Rok za podnošenje ponuda za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju je 9. decembar 2021. godine.

Za potrebe kompleksa je planirano da se izvede dodatno isključenje sa primarne saobraćajnice (Tošin bunar), kojim će se pristupati unutrašnjim komunikacijama i otvorenom parkingu sa 120 mesta. Unutrašnje saobraćajnice biće dvosmerne i omogućavaće direktan pristup trening prostoru, a u okviru parcele nalaziće se i poseban parking za autobuse.

Odbojkaški trenažni centar
FOTO: OSS
Komentari

Vaš komentar