Santareli: Drugi set neverovatan, tek smo na početku

Odbojka 29. jun 202210:32
Podeli:
Danijele Santareli
MuhammedxAlixYahsix-xDepoxPhotos 17552931 via Guliver

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli bio je nezadovoljan igrom svoje ekipe u prvom setu meča Lige nacija protiv Nemačke, ali je potom istakao da su Srpkinje zaigrale daleko bolje u nastavku tima. Međutim, kako kaže italijanski trener, Srbija je tek na početku zacrtanog cilja.

U Kalgariju je rezultat u duelu sa Nemačkom bio 3:1 (17:25, 25:16, 25:21, 25:18) za Srbiju.

Povezano:

„Ova pobeda nam je bila veoma bitna jer smo želeli na najbolji način da započnemo vikend u Kalgariju. Znamo da je Nemačka težak protivnik jer igraju veoma brzu i kvalitetnu odbojku, ali bio sam siguran da naš tim ima sposobnosti da trijumfuje. Prvi set je bio veoma loš – mislim da nismo bili samouvereni. Posle toga je došlo do prishološke promene – zaigrali smo daleko bolje u odbrani, više smo se borili, imali smo pravi pristup i mislim da je prvi set bio neverovatan za nas. U trećem setu smo igrali uravnoteženo do 20. poena, a onda je ponovo došlo do promene. Potrudili smo se i osvojili smo bitne poene. Potom je nivo samopouzdanja porastao, ali mislim da smo se na 16:6 previše opustili. Ipak, odbrana je bila dobra u finišu seta i sada smo na korak od finalnog turnira“, kazao je Danijele Santareli.

„Ovo ne znači da smo mi završili posao – bio je ovo tek početak onoga što smo zacrtali. Sada nas čeka odmor, pa tri uzastopne utakmice, a najteži će biti onaj protiv SAD. Mislim da je i Kanada dobar tim, a pritom igraju i kod kuće. Želimo finale i zato nam je svaki bod bitan“, izjavio je selektor Srbije.

Navijači Srbije slave u Kalgariju
FOTO: FIVB

Srbija se sada nalazi na korak od obezbeđenog finalnog turnira u Ankari i peta je u zbirnoj tabeli.

Odbojkašice Srbije će naredni meč u Ligi nacija odigrati u noći između srede i četvrtka, od 4 časa izjutra, a rival će biti selekcija SAD. Direktan prenos tog meča gledaćete na Sport Klubu 1.

Slađana Mirković i Jovana Stevanović
FOTO: FIVB
Komentari

Vaš komentar