SP: Kadetkinje Srbije deklasirale Kanadu

Odbojka 23. sep. 20218:36 > 8:384 komentara
Podeli:
Vanja Ivanović, Hena Kurtagić
foto: FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 18 godina uspešno je nastavila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Meksiku – izabranice Selektora Jova Cakovića bile su bolje od Kanade rezultatom 3:0 (25:11, 25:10, 25:22).

Povezano:

Kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2004. godine i mlađe, sada ima maksimalni učinak posle tri kola, na prvom je mestu grupe i u narednoj rundi za rivala će imati ekipu domaćina – Meksika.

Razlika u kvalitetu bila je evidentna protiv Kanade u prilično teškim uslovima – dueli se igraju na nadmorskoj visini od 1.800 metara. Najefikasnije u srpskom timu bile su Jovana Zelenović sa 13, Hena Kurtagić sa 12, Ksenija Tomić sa 10 i Vanja Ivanović sa 7 poena. U poraženoj ekipi istakla se Olivija Bulding sa 8 poena.

U drugim mečevima koji su se igrali u noći između srede i četvrtka po srednjoevropskom vremenu Slovačka je bila bolja od Bugarske 3:1, SAD su savladale Rumuniju 3:1, a Rusija je u pet setova bila bolja od Brazila. Budući da se na prvenstvu nisu pojavile selekcije Kameruna i Nigerije, svi njihovi mečevi su registrovani rezultatom 3:0 u korist protivnika.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije U18
foto: OSSRB
Komentari

Vaš komentar