Terzić ljut uprkos pobedi: Ovako se gubi EP!

Odbojka 22. avg. 202122:159 komentara
Podeli:
CEV

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić bio je izuzetno ljut posle meča sa Belgijom, iako je njegov tim slavio maksimalnim rezultatom.

Dvostruke uzastopne šampionke su u nedelju savladale Belgiju 3:0 (25:21, 25:21, 25:21) u trećem kolu Evropskog prvenstva. Bio je to najteži meč do sada za ‘plave dame’ na šampionatu.

„Pobeda 3:0 kao i u subotu, s tim što sam juče bio zaista zadovoljan načinom na koji smo igrali i odnosom prema utakmici. A danas je to zadovoljstvo preraslo u, ne mogu da kažem ni nezadovoljstvo, nego nešto mnogo gore – a ta reč nije za kamere. Ovako se ne igra! Ovako se gubi Evropsko prvenstvo, bez obzira što smo pobedili 3:0. Ispadanje iz ritma, totalna dekoncentracija u terenu, opuštena varijanta gde se zna da ćemo pobediti. Nadam se da će se dozvati pameti na vreme… Ništa drugo“, rekao je selektor.

povezane vesti

Tijana Bošković je predvodila srpski tim – od 40 dobijenih lopti u napadu, prošla je 25, a imala je blok i as.

„Nije to previše oslanjanje na Tijanu. Kada drugima ne ide, onda mora Tijana. To je tako otprlike. Nije to bio osnovni problem, zato što smo mi danas zaista igarli dobro u prvom napadu, imali smo odličan prijem servis. Mi kada imamo ovakav prvi napad, nama onda protivnik koji god da je na svetu, ne može da pređe 15, 16 poena. Onda našim servisom, blokom, odbranom i kontranapadnom rešavamo mnogo toga. Danas na naš servis nismo igrali ništa, apslutno ništa. Ubacivali smo ga, oni su imali idealan prijem i radili su šta su hteli. Sve što su skuvali i plasirali to je palo, bloka nismo imali, odbrane još manje… To je bio osnovni problem. A to što je Tijana dobila lopti koliko je dobila, to je njena pozicija i to je normalno“.

Naredni meč ‘plave dame’ igraće u utorak protiv Azerbejdžana, a dan kasnije završiće grupnu fazu duelom sa Rusijom.

„Pokazalo se da su najslabija ekipa u grupi. Došli su sa nekom ekipom koju niko ovde ni ne zna. Slabo igraju i iskreno govoreći to će biti jedno mučenje, kao i danas. A Rusija – ako budemo ovako igrali nemamo šta da tražimo na toj utakmici. Mlada ekipa, veoma kvalitetna i perspektivna, u smislu tih igrača koji će zaista biti vrhunski za koju godinu i na kraju krajeva željni uspeha, željni da nas pobede. Na kraju krajeva je apsurd siguran sam da će tako biti – Rusija će imati mnogo veću želju da dobije nas, nego mi njih. A mi njih na evropskim prvenstvima nikada u istoriji pobedili nismo. Imamo bilans nula pobeda. Toliko“, zaključio je Terzić.

Sa tri maksimalne pobede u grupi, Srbija je već obezbedila mesto u osmini finala.

Komentari

Vaš komentar