Tragedija u Avganistanu: Talibani odsekli glavu odbojkašici

Odbojka 21. okt. 202116:04 > 19:1612 komentara
Podeli:
Tragedija u Afganistanu
Foto: Fejsbuk

Mediji u Indiji pre dva dana preneli su tragičnu vest iz Avganistana. Mahđabin Hakimi, juniorskoj reprezentativki ove zemlje u odbojci, Talibani su odrubili glavu, jer je igrala odbojku bez hidžaba.

Vest je potvrđena i izjavom trenera nesrećne odbojkašice, koja je nastupala za klub Persijan Independent.

Povezana vest

Trener Suraja Afzali, potvrdio je da je Mahđabin Hakimi ubijena početkom oktobra meseca od strane Talibana, ali da niko u prvom trenutku nije postao svestan tako jezivog ubistva, jer su pobunjenici zapretili njenoj porodici da ne govori o tome.

Mahđabin je igrala za klub iz Kabula pre raspada Vlade Mohamada Ašrafa Gani Ahmadzaija i bila jedna od najboljih igračica. Na pojedinim društvenim mrežama, pre nekoliko dana objavljene su fotografije, na kojima se vidi odsečena glava nesrećne devojke.

Nesrećna devojka iz Afganistana
Foto: Instagram/Beruto

Trener ženske nacionalne selekcije Avganistana u odbojci, potvrdio je nedavno da su dve reprezentativke uspele da napuste zemlju, pre nego što su Talibani u avgustu preuzeli vlast. Mahđabin Hakimi je, na nesreću, ostala u Afganistanu:

„Sve ostale reprezentativke, ali i sportistkinje su u lošoj situaciji, očajne i uplašene“, rekao je trener i dodao. „Sve bi vrlo rado otišle i živele negde drugde u ovom trenutku“.

Iz tog razloga reagovao je čuveni italijanski stručnjak, Mauro Beruto, koji je sve objavio na društvenim mrežama i u jednom statusu pozvao odbojkaške poslenike u Italiji da bar minutom ćutanja odaju počast tragično ubijenoj odbojkašici, čime bi, kako je još dodao, skrenuo pažnju svetskoj javnosti na ono što se trenutno događa sportistima i mladim ljudima u Avganistanu.

Ostaje da se vidi i kakva će biti reakcija Svetske odbojkaške federacije (FIVB), pošto su FIFA, ali i Biciklistička unija (UCI), već objavili vest o izvlačenju sportista iz Avganistana.

Komentari

Vaš komentar