Tri od četiri: Velika borba i pobeda Srbije protiv Holandije

Odbojka 5. jun 202214:19 > 14:24
Podeli:
FIVB

Odbojkašice Srbije upisale su treću pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija savladavši nakon pet setova Holandiju. Srbija je slavila rezultatom 27:25, 25;16, 17:25, 22:25, 15:13.

Do samog finiša petog seta izgledalo je da će Holandija uspeti da dođe do prve pobede, ali je Srbija uspela u samom finišu seta da dođe do preokreta i prvu meč loptu pretvori u pobedu.

Srbija je dobila prvi set nakon velike borbe i niza preokreta u igri na razliku.

U drugom delu meča su izabranice selektora Santarelija veoma lako rešile set u svoju korist, da bi Holandija u trećem delu meča u sličnom maniru uzvratila i smanjila na 2:1.

Četvrti set je bolje otvorila Holandija, ali je Srbija nakon izjednačenja pri rezultatu 7:7.

Od tog momenta je Srbija kontrolisala rezultat sve do pred sam finiš seta kada su Holanđanke došle do preokreta posle izjednačenja na 22:22 i uvele meč u peti set.

Gotovo sve vreme je u petom setu vodila Holandija, ali je Srbija uspela da uhvati priključak i unese neizvesnost u odlučujući deo meča, pa i da dođe do meč lopte na 14:13, a nakon toga i do vredne pobede.

Srbiju je predvodila Sara Lozo sa 24 osvojena poena, od toga je Lozo 18 poena donela napadom. Katarina Lazović pratila je sa 17, a Ana Bjelica sa 16 poena. Jovana Stevanović dodala je deset.

Sa druge strane mreže najefikasnija ja bila Eline Temerman koja je osvojila 19 poena, poen manje dodala je Eles Dambrink, a na 17 je stala Selest Plak. Đulijet Lohuis osvojila je 11.

Komentari

Vaš komentar