Veljko Bašić podneo ostavku, Crna Gora bira selektora

Odbojka 26. okt. 202121:15
Podeli:
Veljko Bašić
CEV.lu

Veljko Bašić nije više selektor odbojkaša Crne Gore, saopšteno je iz Odbojkaškog Saveza. U izveštaju koji je podneo Upravnom odboru, Bašić je naglasio da nije zadovoljan ostvarenim na Evropskom prvenstvu, da podnosi ostavku, koju su čelnici Saveza osvojili.

“Pored svih poteškoća koje smo imali smatram, da je rezultat, a naročito ponašanje određenih igrača prema radu i grupi bio razočaravajući. Shodno tome, a držeći se mojih principa, preuzimam odgovornost za neuspeh na Evropskom prvenstvu 2021. godne, te podnosim ostavku na mesto selektora”, naveo je u izveštaju Veljko Bašić.

Upravni odbor je usvojio ostavku selektora, uz priznanje za rezultate koje je ostvario u četvorogodišnjem mandatu, uključujući i istorijski, debitantski nastup na Evropskom šampionatu i dve pobede ostvarene u Holandiji.

FOTO: OSCG

Upravni odbor OSCG je doneo odluku da selektor muške pionirske reprezentacije Darko Prebiračević predvodi selekciju koja će igrati na U17 Evropskom prvenstvu 2023. godine. Upravni odbor je usvojio i informaciju o početku realizacije projekta besplatnih škola odbojke.

Komentari

Vaš komentar