Ceo stručni štab Vizure podneo ostavke

Vesti odbojka 16. feb 20172:37 > 2:52
Podeli:
CEV

Odbojkašice Vizure su ostale bez trenera Dragutina Baltića, kao i kompletnog stručnog štaba i to samo tri dana pred finale Kupa Srbije.

Predsednik Vizure Zoran Radojičić je sazvao hitan sastanak na kome je istakao da je nezadovoljan Baltićevim radom, pa je zatražio raskid saradnje. Ostatak stručnog štaba (Mihajlović, Dačović, Radisavljević, Petrović) je podržao prvog trenera, pa su svi podneli ostavke, dok su odbojkašice ostale bez stručnog vođstva pred finale Kupa u kome brane trofej.

Stručni štab se povodom neuobičajene situacije ovim povodom oglasio i saopštenjem, u kome su izneta i neka konkretna dešavanja i situacije u klubu, koja objašnjavaju kako je došlo do sukoba uprava-treneri.

„Želimo da upoznamo javnost sa razlozima naše odluke koja je za mnoge neočkivana. Ali ne i za nas. Sve se dešava u momentu kada smo imali sjajnu saradnju sa devojkama, koje su opet doprinele izuzetno dobroj atmosferi kako na terenu, tako i van njega. Od prvog dana, svako od nas je živeo za uspehe kluba, ponašao se shodno pravilnicima, radio na popularizaciji Vizure u svim aspektima. Davali smo klubu i svoje slobodno vreme, za koje ne žalimo ni jednog sekunda, naprotiv… A dobili smo konstantno mešanje u naš posao, pokušaj nametanja ko će i koliko igrati, što i nije novina kada je ovaj klub u pitanju.

Nemamo ništa protiv da neko ko ulaže veliki novac, ima svoje mišljenje, kako oko dovođenja igrača, tako i trenera, ali da taj isti pravi taktiku i određuje da neko mora da igra, prelazi granice tolerancije. Želje i ambicije Vizure su, razumljivo, uvek vezane za vrh.

U odnosu na prošlu godinu, s obzirom da tim nije ostao isti, nisu dovedena adekvatna, sa naše strane tražena pojačanja, ali uprkos tome, napravili smo dobar tim i imali veliki broj pobeda i sve je išlo po planu. Pojedini igrači su čak pristali da promene pozicije na kojima igraju zarad tima, namestili smo igru, beležili dobre rezultate, ali izgleda da to nije bilo dovoljno.

Usledile su ’instrukcije’ da mora da igra Ana Matović. Ko će biti na terenu, odlučuje jedino i isključivo stručni štab. U takvim uslovima, sa takvim pritiscima, niko od nas ne može da garantuje da će se ostvariti očekivani rezultati, pa smo odlučili da damo neopozive ostavke ne želeći da se igramo sa svojim ugledom.

Ponuda da se ’zavrbuje’ Nenad Mihajlović, da vodi tim u nastavku takmičenja, a koji tako nešto nije prihvatio, još jedan je od dokaza koliko je atmosfera u stručnom štabu bila jedinstvena. Možda će neko reći da momenat nije baš pravi, s obzirom na skori finalni turnir Kupa, ali uz pomenute ’instrukcije’ (neka ostane samo na toj reči, a nije jedina), opet naglašavamo, ne možemo da garantujemo ono što smo stavili kao ciljeve.

Devojkama puno uspeha, a klubu kome smo dali dosta, ali i koji je dao nama, sve najbolje“, stoji u saopštenju.