LŠ: Šampion sveta prošao dalje

Vesti odbojka 28. feb. 201722:33 > 22:35
Podeli:
FIVB

Odbojkašice Ezačibašija izbegle su eliminaciju iz Lige šampiona pobedom nad Drezdnerom sa 3:1 u poslednjem kolu D.

Turski klub je dalje prošao kao jedan od dva najbolja drugoplasirana kluba, pošto je ispred njega takmičenje završio Vakifbank, koji je u drugom meču kola pobedio Uraločku identičnim rezultatom.

Ezačibaši su do trijumfa predvodile Tatjana Košeleva sa 21 i Tijana Bošković sa 19 poena, dok je kapitenka srpske odbojkaške reprezentacije Maja Ognjenović upisala tri poena. Na drihoj strani, Elizabet Mekmeon je imala 18 poena.

Vakifbank je takmičenje u grupi završio sa 17 poena, Ezačibaši je imao tri manje, a pratili su ih Uraločka i Drezdner sa po tri.

Kao druga najbolja drugoplasirana ekipa dalje je prošao Volero iz Ciriha, koji je u grupi B osvojio bod manje od moskovskog Dinama. U poslednjem kolu, Volero je maksimalnim rezultatom slavio protiv Dinama iz Krasnodara, dok su Moskovljanke sa 3:1 slavile protiv Albe.

Preostali učesnici plej-ofa su Modena i Fenerbahče. Modena je sa 3:0 slavila protiv Hemik Polica sa 3:0, a identičnim rezultatom Koneljano je bio bolji od Telekoma u Bakuu. Srpska odbojkašica Jovana Brakočević sa osam poena je učestvovala u trijumfu Modene, koja je grupi A završila sa 15 bodova, tri više od Koneljana.

U grupi C sve je bilo poznato pred poslednje kolo, a Fenerbahče je završio takmičenje sa maksimalnim skorom od šest pobeda i samo jednim izgubljenim setom. Istanbulski klub je u poslednjem kolu bio bolji od Sent Rafaela sa 3:0, dok je Azerejl sa 3:2 slavio protiv Dabrove Gornice. Azerbejdžanski klub je bio najbliži rival Feneru sa 11 bodova, a pratili su ih Dabrova Gornica sa sedam bodova i Sen Rafael bez ijednog osvojenog boda.

Samu završnicu elitnog takmičenja moći ćete da pratite na kanalima Sport kluba.