Trijumf Srpkinja u Kini, spremne za Ameriku

Vesti odbojka 30. jul 20178:06 > 8:06
Podeli:
FIVB

Ženska seniorska reprezentacija Srbije savladala je selekciju kineskog regiona Đijansu sa 3:0 (25:18, 27:25, 25:19), u pripremnom meču za finalni turnir Gran prija.

Meč između najboljeg tima grupne faze elitnog takmičenja i prvaka Kine posmatralo je 5.000 gledalaca, a izabarnice Zorana Terzića su, izuzev u drugom setu, diktirale ritam igre.

Utakmicu su počele Brankica Mihajlović i Tijanom Malešević, u primačkoj dijagonali, blokerski tandem su činile Milena Rašić i Jovana Stevanović, na poziciji dizača bila je Bojana Živković, na korekciji Tijana Bošković, a prvi libero je bila Teodora Pušić.

U toku meča selektor Terzić je u igru uvodio Anu Antonijević i Jelenu Blagojević, koje su imale nešto dužu minutažu u odnosu na Stefanu Veljković, Bijanku Bušu i Bojanu Milenković.

Na tereni nije bilo Ane Bjelice i rovite Sanje Malagurski.

„Utakmica nam je dobro poslužila jer ova kineska ekipa i američka reprezentacija imaju mnogo toga sličnog. Pre svega, to je vrlo brza igra i sa srednjacima i na krajeve, tako da smo mogli da vidimo kako to izgleda i da organizujemo blok i odbranu. Namerno nismo previše pažnje obraćali na servis, da bismo morali da se branimo, da bismo se privikli i videli koliko možemo. Sve ide u sklop priprema za prvi meč na fajnl-siksu protiv Aemerike. Taj duel možda ne odlučuje, ali može mnogo da donese jer sa pobedom bi polufinale bilo bliže i lakše bi se igralo u nastavku takmičenja“, prokomentarisao je selektor Terzić.

Na finalni turnir u Nanđingu srpska selekcija će iz Čangšua otputovati 31. juli. Rivali Terzićevoj ekipi u J grupi biće SAD i Italija, dok će u K grupi igrati Kina, Brazil i Holandija.