Grbić: Krivo mi je, pogubili smo se protiv jakih rivala

Vesti odbojka 11. jun. 20181:28 > 1:51
Podeli:
CEV

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Francuske rezultatom 3:0 meč trećeg kola trećeg vikenda Lige nacija, a selektor Nikola Grbić je posle utakmice u Eks an Provansu objasnio šta nije valjalo u igri njegovih izabranika.

„Mislim da prvi set bukvalno do 20. poena išlo je sve nekim svojim dobrim tokom u smislu da smo imali kontinuitet u napadu, prijemu, imali smo i malo sreće, jer su oni par puta na neke duge poene koje su osvajali napravili dve greške, dva puta su se upecali, pa je sve išlo u tom pravcu da ćemo prvi set da pobedimo. Mislim da nam je pristup i posle tog prvog seta ostao kakav je bio nakon prvog seta mi bismo izgubili 3:1, znači uzeli bismo im jedan set. Tako da u principu to ništa ne bi promenilo, govorim o našem pristupu i odnosu, ne o odnosu da oni nisu hteli, ali definitivno da je Francuska ekipa protiv koje mi definitivno imamo jako velikih problema i moraćemo ozbiljno da poradimo na, ne toliko na tehnici i taktici koliko na nekom osećaju, na ubeđenju da zaista možemo da igramo egal sa njima, da možemo da ih pobedimo. Drugi i treći set nije bilo ni priče niti bilo čega, ne bih da komentarišem, praktično smo čekali da se završi utakmica. Krivo mi je jako, ne toliko zbog rezultata, jer provlači se sada činjenica, da mi od utakmice koja treba da pobedimo, mi ih pobedimo, a od onih koje već znamo unapred otrpilike da treba da ih izgubimo od ovih jakih direktnih konkurenata, mi smo se pogubili 3:0. Znači, izgubili smo od Italije 3:0, od Brazila 3:0, sada od Franuske 3:0. Imamo još Ameriku i Poljsku, ja se zaista nadam da se neće završiti po 3:0. Ako želimo da se nađemo na F6 u Francuskoj, mi nekoga od ovih jakih moramo da pobedimo“, rekao je Grbić.

Srpski odbojkaš Marko Ivović je istakao da je ekipa meč izgubila na mentalnom planu. 

„Ispalo je recimo kao prvi vikend protiv Italijana, prvi set je bila borba, druga dva je bila njihova dominacija, a nemoć naša, ali mislim da smo mi psihički pali, da nismo izdržali taj pritisak i neke izgubljene lopte u prvom setu. Mislim da se to ponovilo, nažalost protiv Francuza možda i treći, četvrti put, mislim da imamo neki problem psihički u smisu Francuza, ali dobro sve je to deo sporta, kao što smo prevazišli to posle Italijana, tako da ćemo i ovo. Imamo još šest utakmica, dignute glave idemo napred, da naredne utakmice odradimo mnogo bolje, nadam se da je današnja utakmica jedna škola, koju ćemo zapamtiti i sa kojom se nećemo više susretati u budućnosti“, naglasio je Ivović

Samokritičan je bio i Nikola Jovović. 

„Mislim da nije odlučeno u prvom setu, odlučeno je negde kad smo mi odlučili da bude odlučeno iz razloga što smo se samo sručili u drugom setu, dopustili im da se razigraju, a svi znamo kako oni igraju kad se razigraju, imaju vrhunsku ekipu sa pojedincima među najboljima na svetu. Odigrali su lagano kući, mi smo pustili da odigraju svoju igru, tako iz neznanih razloga po ko zna koji put, ovo mi deluje čak i gore od utakmice sa Italijanima, nadam se da će nas ovo malo trznuti da odigramo bolje protiv Amerikanaca i Poljaka, što nam protiv njih nikada nije falilo. Protiv Francuza fali, ne odgovaraju nam, ali je ovo već problem u nama, nadam se da će u Americi biti bolje, da zaboravimo slobodno mogu da kažem fijasko“, kazao je Jovović.  

Srbija sada putuje u Ilinois gde će tokom četvrtog vikenda Lige nacija igrati protiv SAD, Irana i Poljske, a mečeve možete pratiti u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba. 

FIVB