Maja Ognjenović ponovo u državnom timu Srbije

Vesti odbojka 16. jul. 201822:04 > 22:16
Podeli:
Getty Images/Masashi Hara

Jedna od najboljih srpskih odbojkašica i jedna od najboljih igračica na svetu Maja Ognjenović, posle dve godine vraća se u redove reprezentacije Srbije.

Potvrdu navedenog dao je i trofejni srpski selektor Zoran Terzić za portal odbojka-volleyball.com.

„Razgovarali smo, dogovorili se, biće na spisku i očekujem je na početku priprema za Svetsko prvenstvo 23. jula u Kovilovu. Nema tu šta mnogo da se priča koliko će ona značiti ovoj reprezentaciji, svojim kvalitetom, iskustvom, kako igračkim, tako ljudskim osobinama. Velika stvar je što je i Maja izrazila želju da igra i siguran sam da će ostale devojke biti oduševljene. Igrala je na prethodna tri šampionata sveta, prošla je mnogo toga u svojoj karijeri, osvojila brojna odličja, pa sve to govori o tome koliko će njeno prisustvo biti plus za ovaj sastav“, rekao je Terzić.

Maja Ognjenović nije rekla da se oprostila od reprezentacije, gde je neko vreme bila i kapiten. Nije je bilo prošle godine u Gran priju i na Evropskom prvenstvu, nije je bilo ni na ovogodišnjoj Ligi nacija. Poslednji put za Srbiju je igrala na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, kada je osvojeno srebro.