Ivanović za SK: Na muci se poznaju junaci

Vesti odbojka 3. avg. 201815:37 > 15:40
Podeli:
Arhiva OSCG

Odbojkašice Crne Gore su prošlog leta bez Tanje Bokan, igrale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i Evropsku ligu. Sve je bilo podređeno sticanju iskustva za kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje počinju 15. avgusta.

  Izabranice Dragana Nešića su u grupi sa Grčkom, Ukrajinom i Norveškom. Prvi meč igraju 15. avgusta u Grčkoj, a zatim slede dva duela u Baru. Protiv Ukrajine 19. i protiv Norveške 22. avgusta. U istim terminima u dvorani “Toplica” odbojkaši će ugostiti Slovačku i Island. Odbojkaši i odbojkašice Crne Gore nikada nisu učestvovali na velikom takmičenju. Ovog leta žele da ispišu novu stranicu istorije.

Upravo tako. Neće biti lako ni nama ni odbojkašima, ali na muci se poznaju junaci. Grupa u kojoj se mi nalazimo je veoma zahtevna i teška. Grčka i Ukrajina imaju kvalitetne selekcije, a Norveška je iskreno još uvek velika nepoznanica. Odmah treba naglasiti da je svako potcenjivanje isključeno, i da je za nas svaki meč kao finale. Svesni smo da se na talonu nalazi plasman na Evropsko prvenstvo, nova stranica istorije. Borićemo se do poslednjeg atoma snage da je ispišemo”, rekla je za Sport Klub Ksenija Ivanović. Ona je prošle sezone osvojila izuzetno kvalitetnu Regionalnu ligu sa mađarskom Bekeščabom sa kojom je i produžila ugovor za narednu sezonu.

Prvi meč Crna Gora igra u Grčkoj. Nema nikakve dileme da bi pobeda u tom duelu bila veliki korak ka cilju, a ujedno i sjajna pozivnica navijačima i ljubiteljima odbojke da u velikom broju dođu u dvoranu “Topolica” za duele koji slede sa Ukrajinom i Norveškom.

Prošlog leta smo počele pripreme za kvalifikacije koje slede. Tada smo bile oslabljenje jer u timu nije bilo Tanje Bokan o čijim kvalitetima je iluzorno trošiti reči. Mlade devojke su starije za godinu dana i mislim da imamo razloga da budemo optimisti i da verujemo u plasman na Evropsko prvenstvo. Sada je u mislima samo Grčka. Odbojka je sport u kojem često nijanse odlučuju. Očekuje nas teško gostovanje, ali kao što sam i rekla na muci se poznaju junaci, a mi ćemo nastojati da dokažemo da jesmo junaci. Najjači adut u kvalifkacijama će biti pozitvna hemija i energija koja se oseća u vazduhu”, naglasila je Ksenija Ivanović.

Odbojkaši i odbojkašice žele da ispišu novu stranicu istorije i da zajedno izbore plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Zajedno su trenirali, zajedno će igrati u Baru. Ljubitelji odbojke se nadaju da će na kraju zajedno i slaviti veliki uspeh, koji bi bio od ogromnog značaja za razvoj odbojke u Crnoj Gori u svakom smislu.

Odbojkaši su u grupi sa Islandom, Slovačkom i Moldavijom, a odbojkašice u grupi sa Grčkom, Ukrajinom i Norveškom. Dve najbolje selekcije idu na Evropsko prvenstvo.