Nešić za SK: Mi smo gladijatori, idemo na EP

Vesti odbojka 7. avg. 201814:19 > 14:26
Podeli:
Arhiva OSCG

Odbrojavanje je počelo. Odbojkašice i odbojkaši Crne Gore 15. avgusta počinju kvalifikacije za evropska prvenstva sa ciljem da postanu prve selekcije u istoriji koje su stigle na veliko takmičenje, kada je Crna Gora u pitanju.

Čelnici Saveza su organizovali zajedničke pripreme koje su odrađene u Pljevljima. Momci su rad nastavili u Bijelom Polju, a sada su u Baru odakle će krenuti u avanturu i duele sa Moldavijom, Islandom i Slovačkom. Devojke su posle Pljevalja otputovale u Bosnu i Hercegovinu odigrale jedan meč, a zatim i revanš u Baru, pa sada svi zajedno čekaju start pomenutih kvalifikacija, koje bi mogle da ponesu epitet istorijskih. Odbojkašice će za rivale imati Norvešku, Grčku i Ukrajinu.

Obe selekcije gostuju u prvom kolu. Odbojkaši idu u Moldaviju, a odbojkašice u Grčku. Par dana kasnije, Bar će biti centar odbojkaških zbivanja. Odbojkaši 19. avgusta igraju protiv Slovačke, a odbojkašice protiv Ukrajine. Na istom mestu, u dvorani “Topolica” tri dana kasnije na megdan odbojkašima dolazi Island, a odbojkašicama Norveška.

“Sa mnogo optimizma čekamo početak kvalifikacija. Ja kao selektor moram da se prilagodim devojkama. One nisu borci, one su gladijatori, gladne su uspeha, ne pomišljaju na predaju, ne pomišljaju na mogućnost da ostanu bez Evropskog prvenstva. Krasi ih pozitvna energija i hemija, maksimalno su fokusirane na rad i cilj koji su zacrtale, a to je mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Iskreno, milina je raditi sa njima i sanjati isti san”, rekao je selektor odbojkašica Crne Gore Dragan Nešić i nastavio:

“Još uvek analiziramo rivale u grupi. Grčka, Ukrajina i Norveška su prepreke na putu koje moramo da savladamo. Očekuje nas serija teških utakmica, u mnogim mečevima će nijanse i prednost domaćeg parketa biti odlučujuće. Međutim, ponavljam još jednom, devojke koje vodim su gladijatori i uz dužno poštovanje prema rivalima siguran sam da niko ne može da ih zaustavi na putu ka istoriji, na putu ka Evropskom prvenstvu”.

Ljubitelji odbojke će pomno pratiti dešavanja u Moldaviji i Grčkoj 15. avgusta. Pobeda odbojkaša i odbojkašica na gostovanjima bile bi veliki stumulans, a ujedno i pozivnica da ljubitelji sporta u Crnoj Gori dođu u dvoranu “Topolica” 19. i 22. avgusta, jer bi u slučaju tri vezane pobede na startu kvalifikacija obe selekcije mogle da počnu pripreme za Evropsko prvenstvo.

Podsećanja radi plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti po dve najbolje selekcije u grupi.