Bašić i Ćaćić: Iz Moldavije krećemo ka EP

Vesti odbojka 12. avg. 201817:42 > 17:45
Podeli:
oscg

Odbojaši i odbojašice Crne Gore 15. avgusta kreću u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa nadom da će postati prve generacije u istoriji države koje su uspele da izbore plasman na veliko takmičenje.

Odbojkaši su u grupi sa Moldavijom, Slovačkom i Islandom, a odbojkašice u grupi sa Grčkom, Ukrajinom i Norveškom. Dve selekcje iz grupe idu na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Odbojkaši u prvom meču gostuju Moldaviji, a odbojkašice Grčkoj.

Par dana kasnije, 19. i 22. avgusta u barskoj dvorani „Topolica“ odbojkaši će ugostiti Slovačku i Island, a odbojkašice Ukrajinu i Norvešku.

Pripreme smo počeli pre mesec dana u Pljevljima, nastavili ih u Bijelom Polju, a zatim finalizaciju odradili u Baru, gde ćemo i igrati jako važne utakmice protiv Slovačke i Islanda. Zadovoljan sam iz dva razloga. Prvo, jer nemamo povređenih. Drugo, jer igrači individualno napreduju fizički, tehnički i taktički iz dana u dan. Čeka nas teška utakmica u Moldaviji, koja je dosta komplikovana i nezgodna ekipa, ali idemo u Moldaviju da dobijemo utakmicu. Mi smo se okupili i pripremamo se da obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo. Uveren sam da ćemo uspeti u tome”, naglasio je selektor Veljko Bašić.

Kapiten Vojin Ćaćić je naglasio da je tokom priprema odrađen sjajan posao. Da je ekipa maksimalno spremna i silno motivisana da stigne do cilja, da ispiše novu stranicu istorije kada je odbojka u Crnoj Gori u pitanju.

Idemo maksimalno spremni u Moldaviju. Prikupilo smo podatke o rivalu, ali jedno su snimci, a drugo teren. U svakom slučaju naš cilj je jasan. Putujemo u Moldaviju po pobedu, po tri boda. Pored toga, putujemo po pobedu kojom bi ljubiteljima sporta i odbojke uputuli pozivnicu da nas podrže u mečevima koji slede u Baru protiv Slovačke i Islanda. Jer bi u slučaju pobede nad Moldavijom, u koju svi verujemo, i vetar u leđa protiv Slovačke i Islanda, već u Baru mogli da proslavim istorijski uspeh”.

Odbojkaši i odbojkašice će uraditi sve što je u njihovoj moći da stignu do plasmana na Evropsko prvenstvo, a prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore, još kada bi se realizovalo u obe konkurencije, bilo bi od vitalnog značaja za razvoj odbojke u Crnoj Gori.