Tanja Bokan se seli iz Italije u Indoneziju

Vesti odbojka 14. avg. 201810:30 > 10:35
Podeli:
oscg

Odbojkašice Crne Gore u sredu počinju kvalifikacije za Evropsko prenstvo. Prvi rival je selekcija Grčke, a zatim slede dva duela u Baru, protiv Ukrajine i Norveške.

U međuvremenu, malo je nedostajalo da Ksenija Ivanović i Tanja Bokan pored reprezentacije, zajedno zaigraju i u klubu. Bokanova je na stolu imala ponudu Bekeščabe, ali je između Mađarske i Indonezije odlučila da se preseli u Indoneziju gde je već imala priliku da igra.

Jedna od najboljih odbojkašica planete je u martu 2016. godine branila boje ekipe Popsivo PGN, a u sezoni koja sledi igraće za BNI Taplus iz Džakarte, odakle je je i Popsivo. Ugovor je na potpisan na četiri meseca, od 3. novembra do 3. marta.

U Bekeščabi je Ksenija, ozbiljan klub, ali sezona traje osam meseci, za razliku od Indonezije. Dobila sam iste uslove kao u Mađarskoj i to je bilo presudno. Biću smeštena i u istom hotelu gde sam bila kada sam prvi put igrala tamo. Liga mi je već poznata, s tim da sam prvi put pošla na dva meseca, nisam bila spremna na sve to, nisam znala šta me očekuje. Sada je drugačija situacija, idem na poznato, mislim da neće biti nikakvih problema i radujem se odlasku tamo”, naglasila je Tanja Bokan i nastavila:

Sada je fokus na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore. Očekuje nas težak posao protiv Grčke, Ukrajine i Norveške, ali se nadam da će nam se vratiti uloženi rad, trud i odricanja tokom priprema. Verujem da ćemo na krilima pozitvne energije koja se oseća u vazduhu uspeti da ostvarimo san i ispišemo novu stranicu istorije kada je odbojka u Crnoj Gori u pitanju.

Četiri od šest mečeva kvalifikacija je u avgustu, preostala dva u januaru, kada će kapiten odbojkaške reprezentacije Tanja Bokan, uveliko igrati prvenstvo u Indoneziji.

Klubu to predstavlja problem, jer su im tada prvenstvene utakmice. Tamo je bukvalno svaki set bitan, bodovi se prenose. Njima sam već naglasila da u tom period imam obaveze u reprezenaciji. Prvo da vidimo kako ćemo proći na utakmicama u avgustu, a onda da li u januaru imam bitne utakmice sa klubom. Još uvek je nezahvalno pričati o tome”, rekla je Tanja Bokan koja je karijeru počela u rodnom Baru, u ekipi Luke Bar, a igrala je i za subotički Spartak, italijanske klubove Soverato i Pezaro, francuske Miluz i Kan, azerbejdžanski Azerail, japanski Hamamicu i indonežanski Pepsivo.

Što se Tanje Bokan i njenih saigračica tiče, kao i ljubitelja odbojke u Crnoj Gori, idealni scenario bi bio da Crna Gora već na startu ostvari četiri pobede koje bi značile da je plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta praktično obezbeđen.