Kvalifikacije za EP: Crna Gora sve dalje od cilja

Vesti odbojka 19. avg. 201818:27 > 18:32
Podeli:
oscg

Odbojkašice Crne Gore poražene su u Baru od Ukrajine sa 3:0 (25:18, 25: 25:14, 25:17) u drugom kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Hrvatska je bila bolja od Švajcarske, Slovenke su pobedile Izrael, a odbojkašice Bosne i Hercegovine Letoniju.

Izabranice Dragana Nešića nalaze se trenutno u veoma teškoj situaciji. U prvom kolu su ubedljivo poražene od Grčke sa 3:0, u drugom od Ukrajine, takođe sa 3:0. Sledi u sredu duel s Norveškom, takođe u Baru, a pobeda je imperativ kako bi Crna Gora sačuvala nadu da može da se dokopa plasmana na Evropsko prvenstvo, do plasmana na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore.

Prikazano u prva dva kola naravno da ne deluje ohrabrujuće – Ukrajina i Grčka su u ovom trenutku daleko bolji rivali, a jedina uteha može da bude činjenica da sada slede dva duela sa Norveškom, pa nastavak kvalifikacija u januaru.

Do tada se možda nešto promeni u odnosu snaga. U suprotnom, šanse Crne Gore nisu velike. U drugom meču grupe, Grčka je pobedila Norvešku sa 3:0, pa uoči trećeg kola Ukrajina i Grčka imaju po šest, dok su Crna Gora i Norveška bez bodova.

Što se ostalih selekcija iz regiona tiče, Hrvatska je pobedila Švajcarsku sa 3:1. Hrvatska je u grupi sa Švajcarskom, Albanijom i Austrijom, a posle dva odigrana kola ima maksimalan učinak jer je u prvom pobedila Albaniju sa 3:0.

https://twitter.com/CEVEuroVolley/status/1030902466286706691

Slovenija takođe ima maksimalan učinak. Slovenke su u grupi sa Belgijom, Izraelom i Islandom. U prvom kolu su pobedile Izrael sa 3:0, a u drugom Island takođe sa 3:0.

Sa dve pobede može da se pohvali i selekcija Bosne i Hercegovine koja je u grupi sa Rumunijom, Španijom i Letonijom. BiH je u prvom kolu pobedila Rumuniju sa 3:2, a u drugom Letoniju sa 3:0.

Podsećanja radi, kvalifikacije se nastavljaju 22. avgusta utakmicama trećeg kola, dok je četvrto na programu 25. avgusta. Sledi pauza do januara, a dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.