Na Svetskom prvenstvu u odbojci svaki bod je važan

Vesti odbojka 11. sep. 201812:17 > 12:22
Podeli:
FIVB

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je kompletan raspored i satnicu XIX Svetskog prvenstva 2018. u konkurenciji odbojkaša, koje će biti odigrano od 9. do 30. septembra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, i Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu i Torinu u Italiji, kao i sistem takmičenja.

Za razilku od prethodnih prvenstava, u Italiji i Bugarskoj će od velike važnosti biti ishodi svih pet mečeva prve faze, jer se svi osvojeni bodovi iz takmičenja po grupama prenose u drugu fazu takmičenja.

Konkretno, muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u C grupi u Bariju sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom i u drugu fazu takmičenja će preneti osvojene bodove protiv svih 5 selekcija iz grupe, bez obzira na činjenicu da će takmičenje nastaviti samo četiri najbolje ekipe.

Takođe, plasman u treću fazu izboriće pobednici četiri grupe druge faze, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz sve četiri grupe.

Povezano

Seniori Srbije će prvi meč u C grupi XIX SP 2018. u Bariju odigrati protiv SAD, u sredu, 12. septembra od 20.30 časova. Srbija će drugi meč odigrati u četvrtak, 13. septembra od 20.30 časova protiv Kameruna. Nakon slobodnog dana, Srbija će u subotu, 15. septembra igrati protiv Tunisa od 17.00 časova, a u nedelju, 16. septembra protiv Australije od 20.30 časova. Posle drugog slobodnog dana, Srbija će poslednji meč u Bariju odigrati u utorak, 18. sepembra od 20.30 časova protiv Rusije.

Plasman u drugu fazu izboriće četiri selekcije. Svi bodovi osvojeni u grupi prenose se u drugu fazu.

Sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu odbojkaša je takav da se do poslednjeg meča prve faze neće znati sastavi grupa druge faze. Srbija može u drugoj fazi da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni.

Ukoliko Srbija bude prvoplasirana, igraće u G grupi, u Sofiji. Ukoliko osvoji drugo mesto putovaće u H grupu u Varnu, u Bugarsku. Osvajanjem trećeg mesta, Srbija će obezbediti mesto u E grupi u Milanu, u Italiji, a ukoliko bude četvrta, u II fazi će igrati u F grupi u Bolonji, u Italiji.

Mečeve sa Svetskog prvenstva u odbojci pratićete u prenosima na kanalima Sport Kluba.

Printscreen