SP: Srbija se igrala sa Brazilom

Vesti odbojka 1. okt. 201812:16 > 13:22
Podeli:
FIVB

Veliki trijumf ostvarile su odbojkašice Srbije u trećem kolu D grupe Svetskog prvenstva, pošto su savladale silni Brazil maksimalnim rezultatom. Izabranice Zorana Terzića slavile su sa 3:0 (25:21, 25:18, 25:19).

Iako se očekivalo da će Brazil biti ‘prvi pravi’ rival evropskim šampionkama, Srpkinje su prilično lako savladale velikog rivala. Odlično je igrala Tijana Bošković, a na prijemu je sigurna bila Bojana Milenković. Fenomenalno je Maja Ognjenović organizovala igru svog tima, pa su Srpkinje osvojile čak 55 poena iz napda.

Iako su grešile znatno više od rivala (23:6), nisu izabranice Zorana Terzića dozvoljavale rivalu da se za bilo šta pita tokom celog meča.

Ovom pobedom Srbija je praktično obezbedila plasman na fajnl siks, s obzirom na to da će se u drugoj fazi D grupa ukrštati sa A grupom u kojoj ‘glavnu reč’ vode Holandija i Japan.

Srbija je  prethodno u istoriji samo dva puta pobeđivala Brazil. 

Rezultat pratite OVDE.

Već na početku meča su srpske odbojkašice povele sa 4:1. Bila je to prednost zahvaljujući kojoj ih ni šest servis greški do 12:12 nije previše koštalo. Ukazala je Ognjenovićeva veliko poverenje Boškovićevoj, koja je bila nezaustavljiva. U završnicu su srpske odbojkašice vodile sa 20:15. Prolazile su u napadu izabranice Zorana Terzića, sve su hvatale u polju, pa su sigurno došle do prvog seta.

Nije se mnogo menjalo ni u nastavku. Sigurna je na prijemu Milenkovićeva, Ognjenovićeva mogla da bira koga će da uposli u napadu. Bolje je funkcionisao i srpski blok, pa je prednost bila na strani plavih dama. Iako se sredinom drugog seta rasplamsala borba, brzo je ‘ugasila’ Boškovićeva Brazilke, koje su u ovom periodu napravile samo jednu grešku. Ipak, ni to im nije donosilo rezultat, pošto su vrlo rapsoložene bile Srpkinje, koje su udvostručile prednost u setovima.

Treći je bio odrađivanje posla. Rutinski su srpske odbojkašice došle do 24:14. Stegla im se ruka na samom kraju, pa su dopustile rivalu seriju od 0:5. Ipak, pobeda se nije dovodila u pitanje nijednog momenta.