Ivović za SK: 'Oladili' smo Italiju, a onda se ugasili

Podeli:
fivb.org

Srpska odbojkaška reprezentacija pokazala je na nedavno završenom Svetskom prevnstvu da ima kvalitet i potencijal da u godinama koje dolaze ostavruje dobre rezultate, smatra Marko Ivović.

Srbija je na planetarnom šampionatu u Italiji i Bugarskoj zauzela četvrto mesto. U meču za bronzu izgubila je od Sjedinjenih Američkih Država, pošto je prethodno u polufinalu poražena od Brazila.

Zapravo, izabranici Nikole Grbića su turnir završili sa tri poraza, pošto su u drugom meču J grupe treće faze izgubili od Poljaka. 

Zanimljivo, sva tri poraza došla su posle fantastičnog meča protiv Italije.

„Mislim da smo mogli bolje prvo protiv Poljaka, a onda i protiv Brazila u polufinalu. Inače smo ceo turnir jako dobro odigrali sve do meča sa Poljacima. Kada vratim film, čini mi se da smo pali posle meča protiv Italijana“, sumira utiske Ivović i dodaje:

„Imali smo dobru igru i protiv Amerikanaca u borbi za bronzu, ali u nekim važnim momentima, presudnim, nismo uspeli da prođemo. Bili smo na korak do svega o čemu smo sanjali već godinama i proteklih mesec, dva. Ali to je sport.“

Povezano

Na pitanje šta se dogodilo posle pomenutog meča protiv Italije i ubedljive pobede, srpski primač je odgovorio:

„Kao da je došlo do zasićenja. Pokazali smo koliko zaista možemo, bili smo kao jedan u tom duelu. Pokazali smo da možemo jednu Italiju, sa svim onim imenima, da oladimo, kako bi se reklo. To niko nije očekivao. Nismo ni mi. Imam osećaj da je to bio okidač da splasnemo, spustimo energiju, ugasimo se. Verovali smo da smo bolji i od ostalih i došlo je do smirivanja, bez razloga. Trebalo je da damo gas, ali tako je kako je.“

Srbija kao četvrta selekcija sveta dočekuje narednu sezonu u kojoj je čekaju Evropsko prvenstvo i početak kvalifikacija za Olimpijske igre.

„Naredna sezona je priča za sebe. Ne znamo u kakvom ćemo sastavu biti, ko će nam biti protivnik. Ali ja se nadam da će motiv rasti, iako kažu da sa godinama opada. Moramo da zadržimo tu ljubav prema onome što radimo jer je to vodič. Protiv Italije smo pokazali fenomenalnu igru, što znači da ova generacija ima veliki potencijal. Računali smo i došli do toga da sedam ili osam igrača ima jedno ili više svetskih prvensava, a da je ostalima prva. Celokupno gledano, dobar je rezultat. Žao nam je što smo došli korak do cilja, a nismo ga napravili. Imamo potencijal, kvalitet i biće dobro“, zaključio je Ivović.