Nikola Masoničić preuzeo odbojkašice Crne Gore

Vesti odbojka 22. okt. 201821:15 > 21:19
Podeli:
oscg

Nikola Masoničić novi je selektor crnogorske ženske odbojkaške reprezentacije, sa kojom će pokušati da stigne do plasmana na Evropsko prvenstvo, do prvog velikog takmičenja u istoriji Crne Gore.

Nikola Masoničić, trener Galeba iz Bara, je pre usvajanja ostavke Dragana Nešića bio pomoćni trener u stručnom štabu seniorske selekcije, ali i trener mlađih reprezentacija. Najveće uspehe ostvario je osvajanjem zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu za kadetkinje 2018. godine, a takođe je osvojio i dva Kupa Crne Gore sa ekipom Galeba 2016. i 2018. godine.

Masoničića i odbojkašice Crne Gore očekuju još dva meča do kraja kvalifikacija za šampionat Evrope. Gostovanje Ukrajini i okršaj sa Grčkom u Crnoj Gori. U do sada odigranim mečevima, Crna Gora je ubedljivo poražena od Grčke koja je već obezbedila plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta i Ukrajine. Slavila je dva puta protiv Norveške, pa je i dalje u igri za plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji.

Da bi stigle do cilja, odbojkašice Crne Gore će morati da pobede Ukrajinu na gostovanju, a to neće biti ni malo lako. Međutim, odbojkašice su odmah po završetku prvog kruga kvalifikacija tokom leta, poručile da se na muci poznaju junaci i da veruju da mogu da pobede Ukrajinu.