Vojvodina ako prođe na ACH Volej

Vesti odbojka 2. nov 201819:54 > 20:01
Podeli:
FOTO: CEV

U hotelu „Hilton” u Budimpešti, obavljen je žreb grupa za predstojeću Ligu šampiona u muškoj konkurenciji i u ženskoj konkurenciji. Vojvodina će u slučaju da se plasira u grupu igrati sa ACH, Zenitom i Fridrigshafenom, a Fenerbahče srpskog trenera Zorana Terzića dobio prilično laku grupu.

Za ljubitelje odbojke u regionu najzanimljivija vest je ta da će, ukoliko Vojvodina NS Seme u trećem kolu kvalifikacija savladala francuski Šomon, u C grupi igrati sa slovenačkim prvakom ACH Volejom, kao i ekipama Zenita iz Sankt Peterburga i nemačkog Fridrihshafena.

Prvak Srbije će odlučujuće bitke za plasman u evropsku elitu voditi u sredu, 7. novembra u Remsu (Sport Klub HD – 20.30), dok je revanš šest dana kasnije (13. novembar) u Novom Sadu, takođe uz direktan prenos na našoj televiziji.

Posle žreba ostao je utisak da je najjača grupa ona u kojoj su Lube, Modena, ZAKSA iz Keđeržina i Karlovarsko. Šampion Evrope, ekipa Zenita iz Kazanja, igraće u A grupi sa Halkbankom, Ruselarom i pobednikom dvomeča PAOK – Frankfurt.

Najlakša je D grupa, sa Belhatovom, Berlinom, Mazeikom i Trefl Gdanjskom, dok će silno ojačana Peruđa imati nekoliko teških ispita, jer će na megdan Arkasu, Turu i moskovskom Dinamu.

Plasman u četvrtfinale izboriće pobednici pet grupa i tri najbolje drugoplasirane po broju pobeda i osvojenih bodova.

A grupa: Zenit Kazanj (Rusija), Halkbank Ankara (Turska), Knak Ruselar (Belgija), PAOK (Grčka) ili Frankfurt (Nemačka).

B grupa: Lube Ćivitanova (Italija), ZAKSA Keđeržin (Poljska), ČEZ Karlovarsko (Češka), Azimut Modena (Italija).

C grupa: Zenit Sankt Peterburg (Rusija), Fridrihshafen (Nemačka), ACH Volej Ljubljana (Slovenija), Šomon (Francuska) ili Vojvodina NSS (Srbija).

D grupa: SKRA Belhatov (Poljska), Berlin (Nemačka), Grinjard Mazeik (Belgija), Trefl Gdanjsk (Poljska).

E grupa: Sir Safeti Peruđa (Italija), Arkas Izmir (Turska), Tur (Francuska), Dinamo Moskva (Rusija).

FOTO: CEV

U žrebu za grupe Lige šampiona u ženskoj konkurenciji našlo se 18 sigurnih učesnika i još četiri, koji će odmeriti snage u trećoj rundi kvalifikacija za poslednja dva mesta.

Prvakinje Evrope, odbojkašice Vakifbanka, imaće lak posao u A grupi, jer su im protivnici ekipe Bezijea (Francuska), Marice iz Plovdiva i pobednika dvomeča Alba Blaž – Štutgart.

U B grupi vodiće se žestoka bitka između Ezačibašija i Dinama iz Kazanja.

Italijanska Novara, sa Stefanom Veljković, favorit je u C grupi, sa Kanom, Minčankom i Buđovlanijem (iz Lođa) ili Miluzom, dok će u D grupi igrati Koneljano, Komersekon iz Lođa, Šverin i Skandići.

E grupi se silno obradovao Zoran Terzić, trener Fenerbahčea, koji će se za prvo mesto boriti sa svojim dojučerašnjim klubom, moskovskim Dinamom, ĆSM-om iz Bukurešta i Hemikom iz Polica.

Plasman u četvrtfinale izboriće pobednici pet grupa i tri najbolje drugoplasirane po broju pobeda i osvojenih bodova.

A grupe: Vakifbank Istanbul (Turska), Bezije (Francuska), Marica Plovdiv (Bugarska), Alba Blaž (Rumunija) ili Štutgart (Nemačka).

B grupa: Ezačibaši Istanbul (Turska), Dinamo Kazanj (Rusija), Hamenlina (Finska), Uraločka Jekaterinburg (Rusija).

C grupa: Igor Gorgonzola Novara (Italija), Kan (Francuska), Minčanka Minsk (Belorusija), Buđovlani Lođ (Poljska) ili Miluz (Francuska).

D grupa: Koneljano (Italija), Komersekon Lođ (Poljska), Šverin (Nemačka), Skandići (Italija).

E grupa: Dinamo Moskva (Rusija), Hemik Police (Poljska), ĆSM Bukurešt (Rumunija), Fenerbahče Istanbul (Turska).