Tijana Bošković i Zoran Terzić – najbolji u Evropi

Vesti odbojka 2. nov 201823:26 > 23:30
Podeli:
OSS

Tijana Bošković, korektor Srbije, najbolja igračica Svetskog prvenstva 2018, proglašena je drugi put uzastopno za najbolju odbojkašicu Evrope, dok je Zoran Terzić, selektor reprezentacije Srbije proglašen za najboljeg trenera u konkurenciji odbojkašica, na svečanosti održanoj u Budimpešti.

Bartoš Kurek, korektor Poljske, najbolji igra i najbolji poenter SP 2018, proglašen je za najboljeg igrača Evrope u 2018.

Vital Hejnen iz Belgije, selektor odbojkaša Poljske, aktuelnih dvostrukih svetskih prvaka, izabran je za najboljeg trenera u Evropi u konkurenciji odbojkaša.

Karlo Salvatori iz Italije je dobio nagradu za životno delo. On je bio predsednik Organizacionog komiteta SP 2010, 2014. i 2018. u Italiji.

Za CEV takmičenje godine proglašeno je premijerno Evropsko prvenstvo na snegu, održano u Vagrajn Klajnarlu i Flahauu, u Austriji.

Specijalno priznanje za izvanredna dostignuća u mlađim kategorijama dobili su Denis Šekunov (17) i Dmitrij Veretjuk (16) iz Rusije, aktuelni svetski prvaci u „bič volej“ za igrače do 19 godina i prvaci Evrope za igrače do 20 godina.

“Kraljice plaže” su Barbora Hermanova i Marketa Slukova iz Češke, prvoplasirane na FIVB rang listi najboljih igračica u „bič-voleju.

Titula “Kraljevi plaže” pripala je Norvežanima Andersu Berntsenu Molu i Kristijanu Sandliju Serumu, prvoplasiranim na FIVB rang listi i prvacima Evrope 2018.

Svečanosti u glavnom gradu Mađarske prisustvovali su Zoran Gajić, predsednik OSS i Đula Mešter, potpredsednik saveze.