Bašić saopštio spisak odbojkaša CG za pisanje istorije

Vesti odbojka 12. dec. 201814:33 > 14:36
Podeli:
FOTO: CEV

Veljko Bašić, selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, objavio je širi spisak igrača koji će se pripremati za odlučujuće utakmice kvalikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine protiv Slovačke i Moldavije.

Najbolji odbojkaši Crne Gore okupiće se 27.decembra u Budvi. Put slovačke Nitre krenuće 3. januara, a meč sa Slovačkom je na programu dva dana kasnije, sa početkom u 15.30. Crna Gora će u poslednjem kolu, 9.januara, dočekati selekciju Moldavije u Budvi, od 20.15 časova.

Za mečeve odluke, u kojima se Crnoj Gori pruža prilika da ostvari ogroman uspeh, plasmanom na prvo veliko takmičenje u istoriji, Veljko Bašić je pozvao sledeće igrače:

Tehničari: Rajko Strugar (Etn. Aleksandropolis, Grčka) i Nikola Radonić (Budva).

Primači servisa: Vojin Ćaćić (Beledije, Turska), Marko Bojić (Galati, Rumunija), Balša Radunović (Teruel, Španija), Marko Vukašinović i Božidar Ćuk (Dinamo Bukurešt).

Srednji blokeri: Gojko Ćuk (Nica, Francuska), Luka Šuljagić (Ažaksjo, Francuska), Luka Babić (Ženeva, Švajcarska) i Ivan Ječmenica (Kambre, Francuska).

Korektori: Miloš Ćulafić, Bojan Strugar (Jedinstvo) i Jovan Delić (Budva).

Libero: Nikola Lakčević (Dinamo Bukurešt).

Uoči poslednja dva kola Crna Gora ima 10 bodova, sledi Slovačka sa devet, Moldavija je prikupila pet, a Island je bez bodova. Plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti pobednici osam grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija. Crna Gora će nastojati da stigne do oba trijumfa, a prema odrađenim kalkulacijama za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta biće dovoljna i maksimalna pobeda nad Moldavijom, u poslednjem kolu u Budvi.