Bašić: Žar u očima i pozitivna energija vode na EP

Vesti odbojka 27. dec. 201817:54 > 18:00
Podeli:
oscg

Odbojkaši Crne Gore će Novu godinu dočekati u Podgorici, ali na proslavu neće ići, jer ih već 1. januara ujutro očekuje trening, kako bi spremni dočekali mečeve odluke za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Veljka Bašića, 3. januara putuju u Nitru gde će dva dana kasnije igrati protiv Slovačke. Moldavija u Budvu dolazi 9. januara, a odbojkašima ja za plasman na Evropsko prvenstvo, za plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore potrebne jedna pobeda.

„Okupili smo se da završimo posao koji smo počeli 15. jula godine koja je u toku. Imamo još dve utakmice, a naša pozicija u kvalifikacijama je kristalno jasna. Treba nam jedna pobeda da bismo izborili plasman na šampionat Evrope, na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore”, rekao je Veljko Bašić selektor odbojkaša i nastavio:

“Od starta kvalifikacija sam od momaka koje vodim tražio da se drže ideje i principa da je svaka naredna utakmica najvažnije, da je svaka utakmica finale. Tako je bilo, tako će i biti. Prvo ćemo pokupati da pobedimo Slovačku i rešimo sve dileme oko plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Ako nam to ne pođe za rukom, onda uz ogromnu podršku sa tribina u Budvi, očekujem da ostvarimo cilj. Ono što je bitno, ono što je ključno je da igrači pokažu žar u uočima koji su imali pred utakmicu sa Slovačkom u Baru, da pokažu kolektivan duh i pozitvnu energiju. Tada su odigrali vrhunski, tada su shvatili da mogu do šampionata Evrope“.

Što se tiče prvobitnog spiska, na okupljanju zbog povrede nema srednjeg blokera Luke Babića, umesto koga je pozvan Blažo Milić. Na pripremama će biti i tehničari Rajko Strugar i Nikola Radonić, primači servisa Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Balša Radunović, Marko Vukašinović i Božidar Ćuk, srednji blokeri Gojko Ćuk, Luka Šuljagić i Ivan Ječmenica, korektori Miloš Ćulafić, Bojan Strugar i Jovan Delić, te libero Nikola Lakčević.

Još ranije se znalo da indonežanski klub ne želi da pusti Aleksandra Minića, a situaciju sa korektorima dodatno komplikuje to što je Miloš Ćulafić bez kluba od početka sezone. U sastavu državnog tima nema ni nekada prvog tehničara Sime Dabovića koji je posle meča u Moldaviji udaljen iz reprezentacije, ali kako je nekoliko puta naglasio selekor Bašić, nije definitvno otpisan.