Šuljagić za SK: Moranje Slovačke je naša prilika

Vesti odbojka 2. jan. 201919:07 > 19:14
Podeli:
FOTO: CEV

Odbojkaši Crne Gore su novogodišnje veselje odložili za desetak dana. Bar se tako nadaju izabranici Veljka Bašića i svi ljubitelji odbojke u Crnoj Gori.

Pesmu na trgovima, restoranima i radost u kućnoj atmosferi, odbojkaši Crne Gore su zamenili žestokim treninzima. Kada je kazaljka na časovnicima 31. decembra pokazala da smo ušli u 2019. godinu, momci su poželeli jedni drugima da izbore plasman na Evropsko prvenstvo, prvo veliko takmičenje u istoriji crnogorske odbojke.

Izabranici Veljka Bašića imaju dobru poziciju. Uoči poslednja dva kola drže prvo mesto u grupi. Slede dueli sa Slovačkom u Nitri i Moldavijom u Budvi. Put Slovačke se kreće u četvrtak, okršaj sa domaćom selekcijom je na programu 5. januara, a četiri dana kasnije u Budvu stiže Moldavija. Za mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, za ispisivanje nove stranice istorije, odbojkašima Crne Gore je potrebna jedna pobeda.

Mirni, fokusirani i maksimalno motivisani čekamo duele koji slede. Svesni smo prilike koja nam se pruža. Svesni smo da možemo da postanemo prva generacija u istoriji Crne Gore, koja je izborila plasman na veliko takmičenje. Isto tako smo svesni da neće biti lako stići do pobede, a samo jedna nam treba za ostvarenje sna. Trenutno su sve misli usmerene ka duelu sa Slovačkom. Pokušaćemo već u Nitri da otklonimo sve dileme i izborimo plasman na šampionat Evrope”, naglasio je Luka Šuljagić srednji bloker i jedan od najboljih igrača Crne Gore:

Slovačka ima odličnu ekipu. Za njih je ovo meč „biti il’ ne biti”. Želimo pobedu, a moranje i pritisak Slovaka, može da bude naša prednost”.

Utakmica između Slovačke i Crne Gore igra se u Nitri 5. januara sa početkom u 15 časova i 30 minuta.