Bašić: Nadam se lepoj priči na EP

Vesti odbojka 18. jan. 20190:01 > 0:03
Podeli:
FOTO: OSCG

Holandija, Poljska, Češka, Ukrajina i Estonija biće rivali odbojkašima Crne Gore na prvom velikom takmičenju u istoriji, na Evropskom prvenstvu.

Pre analize rivala i grupe u kojoj će Crna Gora nastojati da osvoji jedno od četiri mesta koja vode u osminu finala selektor Veljko Bašić se osvrnuo na period koji je ostao iza njega, igrača i čelnika Saveza.

Ekipa je zajedno sa svim članovima Saveza napravila izvanredan posao. Bio je to deo našeg dugoročnog plana, a sa briljantnom igrom protiv Slovačke i Moldavije cilj je ostvaren i sada smo jedna od selekcija koja igra na Evropskom prvenstvu. Ovo je prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore. Ulazimo na šampionat kao selekcija iz poslednjeg šešira, ali sa kapacitetom da zabrinemo sve reprezentacije u grupi”, naglasio je Bašić i nastavio:

Holandija je domaćin i biće jako teško igrati protiv njih. Iluzorno je trošiti reči o Poljacima koji su šampioni planete. Češka, Ukrajina i Estonija su selekcije sa kojima možemo da igramo i da se borimo za plasman u osminu finala. Važno je da se dobro pripremimo, da sačuvamo pozitivnu energiju i hemiju iz kvalifikacija. Verujem da možemo da napravimo lepu priču i na Evropskom šampionatu u Holandiji. Takođe, način razmišljanja i ponašanja nećemo menjati na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Idemo korak po korak.

Evropsko prvenestvo igraće se od 13. do 29. septembra u četiri zemlje Holandiji, Francuskoj, Sloveniji i Belgiji.