Finale Lige šampiona u Berlinu

Vesti odbojka 15. feb. 201910:14 > 10:20
Podeli:
FOTO: CEV

Aleksandar Boričić, predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), objavio je vest da će se istorijsko finale Lige šampiona za odbojkaše i odbojkašice, koje je već dobilo naziv Superfinala, odigrati u jednom danu, 18. maja u Berlinu.

Pred početak sezone CEV je ukinuo format „fajnl-fora” i objavio novi sistem takmičenja, u kojem se posle grupne faze igraju mečevi četvrtfinala i polufinala.

Berlin je već bio domaćin finala Lige šampiona, i to 2015. godine. Mečevi, koji su na programu 18. maja, igraće se u dvorani „Maks Šmeling”, kapaciteta 8 hiljada mesta.

Kolo pre kraja grupne faze takmičenja u muškoj konkurenciji, plasman u četvrtfinale izborili su Zenit iz Kazanja (branilac titule), Lube iz Ćivitanove, Zenit iz Sankt Peterburga, Trefl iz Gdanjska i Peruđa. Za preostala tri mesta, boriće se sedam klubova; Šomon, Dinamo iz Moskve, ZAKSA Keđeržin Kožle, Halkbanka, SKRA Belhatov, Grinjard Mazeik i Azimut Modena.

U ženskoj konkurenciji, u periodu od 19. do 21. februara, tek se igraju mečevi 5. kola, posle čega će mnogo toga biti jasnije. Branilac titule, ekipa Vakifbanka posle četiri kola ima sve četiri pobede.