Skandići nastavio poteru, 8 poena Stevanovićeve

Vesti odbojka 17. feb. 201920:22 > 20:27
Podeli:
Takashi Aoyama, Getty Images Sport

U nedeljnim mečevima 19. kola italijanske Serije A za odbojkašice favoriti su ostvarili očekivane pobede.

Skandići je nastavio trku sa Koneljanom i Novarom pošto je slavio sa 3:1 u derbiju protiv Monce. Gošće su osvojile prvi set posle velike borbe sa 29:27, ali je domaćin došao do preokreta.

Naročito ubedljive bile su u četvrtom setu koji su dobile sa 25:13. Najefikasnija je kao po običaju bila Izabela Hak sa 21 poenom, dok je Jovana Stevanović upisala 8. U poraženoj ekipi, Hana Ortman je upisala 21 poen.

Busto Arsicio je ostvario laku pobedu nad Klub Italijom maksimalnim rezultatom. Ekipa iz Rima ni posle 18 odigranih utakmica ne zna za trijumf. Najefikasnija bila je Brit Erboc sa 17 poena.

Kazalmađore je pobedio na gostovanju Kjeri sa 3:1. Domaćin je uspeo osvajanjem trećeg seta da unese neizvesnost, ali je Pomi došao do bitna tri boda. Danica Radenković nije ulazila u igru u ekipi Kazalmađorea.

Kuneo je došao do važne pobede nad Bergamo rezultatom 3:1 i tako došao 8. poziciju, poslednju koja vodi u plej – of. Na prvom mestu je Koneljano sa 46 bodova, koliko ima i Novara, ali uz meč više, dok je Skandići treći sa 42.