Luka Bar osvojila desetu titulu u Crnoj Gori

Vesti odbojka 28. apr. 201921:24 > 21:26
Podeli:
oscg

Odbojkašice Luke Bar osvojili su desetu šampionsku titulu u Crnoj Gori pošto su u finalnoj seriji sa 3-0 pobedili ekipu Morače.

Baranke su opravdale ulogu favorite i maksimalno iskoristile činjenicu da je Morača u polufinalu napravila veliko iznenađenje pobedom nad ekipom Galeb sa 2-1 u seriji.

Objektivno kvalitetnije Baranke koje su slovile za velikog favorita, uspele su tu ulogu da opravdaju i na parketu. U treće, a pokazalo se i poslednjem meču finalne serije, kao i u prethodna dva, slavile su sa maksimalnih 3:0 po setovima 25:15, 25:15, 15:15. Krajnji rezultat dovoljno govori o odnosu snaga na parketu.

Najefikasnija igračica utakmice bila je iz ekipe Luke Bar, korektor Dijana Vuković sa 16 poena, dok se kod ekipe Morače istakla primač servisa Teodora Čavić sa 12 poena.

Podsećanja radi, mnogo neizvesnije je bilo na finalnom turniru Kupa, kada su ljubitelji odbojke u velikom finalu gledali veliku borbu i neizvestan meč sa mnogo preokreta. Na kraju, Galeb je slavio protiv Luke Bar sa 3:2.
Na kraju sezone, oba trofeja su ostala u Baru. Jedan je pripao ekipi Galeba, a drugi ekipi Luke Bar. U muškoj konkurenciji duplu krunu je osvojila Budva.